ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ PRO-NUTRITION FLATAZOR! “Nutrition With Passion”

Ο R&D Director της εταιρείας Sopral, κ. Pierre Jaouen, μιλά αποκλειστικά στο Pets Today, εξηγώντας τα πλεονεκτήματα των εμπλουτισμένων σε θρεπτικά συστατικά διαιτολογίων της Pro-Nutrition Flatazor, στο πλαίσιο της πολύ επιτυχημένης παρουσίασης που έγινε στο ξενοδοχείο Athens Marriott Hotel.

Συνέντευξη στη Νατάσσα Κωστάκη

Ο κ. Jaouen αναλύει λεπτομερώς τις ανανεωμένες σειρές ισορροπημένης διατροφής για κατοικίδια: Prestige, Crocktail, Pure Life και Protect Pet Nutrition, οι οποίες διατίθενται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την Γ. & Ι. Πασσαλής Α.Ε.Β.Ε., και μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις του για τις τάσεις που επικρατούν τόσο στην ευρωπαϊκή, όσο και στην ελληνική αγορά.

Κε Jaouen, πείτε μας λίγα λόγια για την ως τώρα επαγγελματική εμπειρία σας στον κλάδο της διατροφής.

Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα της ζωικής διατροφής. Ξεκίνησα την καριέρα μου στη βιομηχανία τροφών για ζώα συντροφιάς το 2006 στην εταιρεία Royal Canin. Κύριοι τομείς ενασχόλησής μου ήταν η επίβλεψη της παραγωγής προϊόντων ξηράς τροφής που διατίθενται στη Βόρεια Αμερική, και η ενεργή συμμετοχή μου στην ανάπτυξη νέων προϊόντων. Αργότερα μεταπήδησα στον τομέα των ρυθμιστικών υποθέσεων της Royal Canin, όπου παρέμεινα για δύο ακόμη χρόνια. Στη συνέχεια, συνεργάστηκα με το Groupe Roullier ως Corporate Director των Ρυθμιστικών Υποθέσεων της εταιρείας.
Το Groupe Roullier έχει σημαντική θέση στον κλάδο παρασκευής λιπασμάτων και διατροφικών προϊόντων. Ήμουν υπεύθυνος για τη συμμόρφωση, τη σήμανση και την καταγραφή, ενώ παράλληλα ήμουν και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων. Έπειτα από αρκετά χρόνια συνεργασίας με το Roullier, είμαι πλέον στην «οικογένεια» της εταιρείας Sopral, στη θέση του R&D Director.

Το «μόττο» που ακολουθείτε στη Sopral είναι: «Διατροφή με πάθος». Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας πληροφορίες που αφορούν στην εταιρεία;

Δραστηριοποιούμαστε στο εξειδικευμένο δίκτυο, παράγοντας και διακινώντας κορυφαία σε ποιότητα προϊόντα. Έχουμε δύο εργοστάσια στη Γαλλία. Το ένα παράγει αποκλειστικά τροφές για το σκύλο και τη γάτα με το brand Pro-Nutrition Flatazor. Το άλλο παράγει υψηλής ποιότητας τροφή για άλογα αγώνων, με τα brands Dynavena και Sanders. Το πάθος μας για τους σκύλους, τις γάτες και τα άλογα και η σημασία της ευζωίας και των επιδόσεών τους, είναι αυτά που μας καθοδηγούν και το σημείο αναφοράς των αξιών που ακολουθούμε πιστά.
Η Sopral ανήκει στο Groupe Avril, μία από τις πιο αξιοσημείωτες γαλλικές γεωργικές επιχειρήσεις. Το εύρος παραγωγής είναι σημαντικό, από την παραγωγή σιτηρών έως την παρασκευή τελικών προϊόντων (ζωική διατροφή και ζωική παραγωγή, βιοντίζελ, βρώσιμο λάδι για τροφή και κατανάλωση κ.λπ.). Το Groupe Avril είναι το νούμερο 1 σε ο,τι αφορά τη ζωική διατροφή στη Γαλλία, ενώ κατέχει την πρώτη θέση και στην παραγωγή βιοντίζελ στην Ευρώπη, όπως και στην παραγωγή φυτικής γλυκερίνης παγκοσμίως.

Η Sopral ιδρύθηκε πριν από 54 χρόνια στη Γαλλία

Ποιες είναι, κατά τη γνώμη σας, οι τάσεις που διαμορφώνονται γύρω από τη διατροφή των κατοικίδιων στην Ευρώπη σήμερα;

Υπάρχει ξεκάθαρη ζήτηση για ποιοτικά προϊόντα, αλλά αυτή δεν είναι η μόνη προσδοκία και απαίτηση από τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων. Παρατηρούμε ραγδαία ανάπτυξη στην αγορά ως προς τα ολιστικά (grain-free) προϊόντα, τα οποία, κατά τη γνώμη μου, έχουν κερδίσει πλέον σταθερή θέση στη διατροφή των μικρών ζώων. Επίσης, παρατηρείται σημαντική στροφή προς τα φυτικά προϊόντα και τα αγνά, θρεπτικά συστατικά. Τέλος, παρουσιάζεται έντονη τάση ως προς τις premium τροφές σε υγρή μορφή (pouches) για γάτες.

Ποια είναι η φιλοσοφία και οι προτάσεις της Flatazor, σε ό,τι αφορά την ισορροπημένη διατροφή, καθώς και τα χαρακτηριστικά τα οποία συμβάλλουν στην υγεία και την ευζωία των κατοικίδιων;

Όλα τα προϊόντα μας βασίζονται στην ολιστική και φυσική θεωρία. Αυτό σημαίνει ότι στοχεύουμε στην ποιότητα και την ποικιλομορφία των πρώτων υλών που βρίσκουμε στη φύση, ώστε να δημιουργήσουμε την κάθε συνταγή. Για παράδειγμα, στις σειρές μας δεν περιλαμβάνονται χρωστικοί παράγοντες, γενετικά τροποποιημένες πρώτες ύλες ή συντηρητικά, ενώ αυτό που χαρακτηρίζει τις συνταγές μας είναι η πληθώρα των ουσιών που χρησιμοποιούμε σε κάθε τροφή (ώστε να μην προέρχονται μόνο από μία πηγή) και τα φυσικά αντιοξειδωτικά. Όλα τα διαιτολόγια της Pro-Nutrition Flatazor περιλαμβάνουν συγκεκριμένα συστατικά, τα οποία υποστηρίζουν την υγεία και την ευζωία κάθε κατοικίδιου, όπως ίνες μήλου ή υδρολυτικά προϊόντα ψαριών, τα οποία περιέχονται μόνο στα προϊόντα μας.

Οι σειρές Prestige και Crocktail επικεντρώνονται στη ζωοφυσιολογία. Παράγουμε, δηλαδή, συγκεκριμένο διαιτολόγιο για το σκύλο ή τη γάτα, στηριζόμενοι στη φύση τους. Έχουμε συμπεριλάβει πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στις νέες σειρές μας, όπως: α) Ενεργά προβιοτικά, τα οποία ενισχύουν και ταυτόχρονα σταθεροποιούν την εντερική χλωρίδα, προάγοντας την ανάπτυξη ωφέλιμων βακτηρίων, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τα δυνητικά επιβλαβή βακτήρια, β) ψυχρή επεξεργασία βιταμινών που αφορούν στην υποστήριξη των οστών και των αρθρώσεων, όραση, κυτταρική προστασία, υγεία του δέρματος κ.ά. Οι βιταμίνες είναι ευαίσθητες σε ακραίες συνθήκες και η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να τις αποδυναμώσει και να μειώσει τη θρεπτική τους ισχύ. Μέσα από μία μοναδική και καινοτόμο διαδικασία ψυχρής ανάμιξης, οι διατροφικές τους ιδιότητες διατηρούνται αποτελεσματικά, προσφέροντας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο κατοικίδιό μας, γ) ενεργά θαλάσσια συστατικά (που βρίσκονται αποκλειστικά στις τροφές Pro-Nutrition Flatazor), πλούσια σε λιπαρά οξέα Ωμέγα 3, αμινοξέα, βιοπεπτίδια κ.ά., ύψιστης σημασίας συστατικά για τη διατροφική ισορροπία και ευημερία του.

Οι τροφές Pure Life και Pure Life for cats έχουν δημιουργηθεί λαμβάνοντας υπόψη το περιβάλλον του σκύλου ή της γάτας. Αληθεύει ότι τα κατοικίδια είναι μέρος της οικογένειάς μας, κάτι το οποίο επιβάλλει έναν πιο υπεύθυνο και ορθό τρόπο ζωής. Οι συγκεκριμένες τροφές περιέχουν υψηλά ποσοστά ζωικής πρωτεΐνης, σε συνδυασμό με φρούτα και λαχανικά.
Η Pure Life είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στη φύση τους, προσφέροντας, ανάλογα με την ηλικία του αγαπημένου μας κατοικίδιου ευκολότερη πέψη (εύπεπτα συστατικά, άνθρακας λαχανικών, άργιλος, μαγιά ζυθοποιίας, αλόη βέρα), εγγυημένη βιωσιμότητα (φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες, εκχυλίσματα μαγιάς), καλή οδοντική υγιεινή (προσθήκη άλγης και ινών για τον περιορισμό της πλάκας), εγγυημένη πληρότητα, εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι το κατοικίδιό μας διατηρεί ένα ιδανικό βάρος, υγιές δέρμα και λαμπερό τρίχωμα (κατάλληλη περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα), ευλύγιστες αρθρώσεις (θειική χονδροϊτίνη, θειική γλυκοζαμίνη) κ.ά.Τέλος, η σειρά Protect απευθύνεται σε κατοικίδια με ευαισθησίες. Έχουμε επικεντρωθεί στα πιο συνήθη προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο σκύλος ή η γάτα και αναπτύξαμε πρωτοπόρα, αγνά προϊόντα, με θρεπτικές ουσίες από φυτά. Έτσι, η συνταγή Digest προστατεύει το συκώτι, βοηθά στην πέψη, προστατεύει και ενδυναμώνει το πεπτικό σύστημα, η Senior+ αυξάνει την κινητικότητα και περιορίζει τους οστεοαρθριτικούς πόνους, αυξάνει την κυτταρική προστασία και συμβάλλει στην καλή πέψη, η Obesite βοηθά στη μείωση της αίσθησης της πείνας, στην απώλεια βάρους και τη διατήρηση μυϊκής μάζας, η Osteo προστατεύει τα κόκαλα και τις αρθρώσεις και εμποδίζει την παχυσαρκία, η Dermato προάγει την εύκολη πέψη και ενισχύει την εντερική χλωρίδα και τέλος η Urinary συμβάλλει στη διατήρηση του κατάλληλου ουρικού PH και εμποδίζει την εμφάνιση νεφρικών προβλημάτων.

Πρόσφατα, ανακοινώσατε τη συνεργασία σας με την Γ. & Ι. Πασσαλής Α.Ε.Β.Ε. Ποιες είναι οι προσδοκίες, οι στόχοι σας και το περιεχόμενο αυτής της συνεργασίας, σε σχέση με την ελληνική αγορά;

Η Flatazor έχει μακρά παρουσία στην Ελλάδα, είμαστε παρόντες στη χώρα από το 1986! Είναι μία πολύ σημαντική αγορά για εμάς και επιθυμούμε οι Έλληνες ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς να έχουν πρόσβαση στα προϊόντα μας. Έως τώρα, συνεργαζόμασταν με ανεξάρτητα pet shops, όμως θέλαμε να ενισχύσουμε την παρουσία μας ακόμη περισσότερο. Φυσικά, για το μέλλον έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες για την ελληνική αγορά σε ό,τι αφορά τον κλάδο των κατοικίδιων. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εταιρεία Γ. & Ι. Πασσαλής Α.Ε.Β.Ε, είναι ο ιδανικός συνεργάτης για εμάς, αφού τη χαρακτηρίζει ένα ισχυρό επιτυχημένο παρελθόν και μία πολύ καλή φήμη. Ένας ακόμη τομέας που είναι πολύ σημαντικός για εμάς, είναι η σωστή επεξήγηση και η λεπτομερής ανάλυση των τροφών μας. Το τμήμα πωλήσεων της Γ. & Ι. Πασσαλής Α.Ε.Β.Ε έχει τη δυναμική και την εμπειρία για τη σωστή προώθηση των προϊόντων μας.

Βάσει των πολυάριθμων προσωπικών σας συνεργασιών που έχετε δημιουργήσει στο παρελθόν και φυσικά της πλούσιας εμπειρία σας, θα μπορούσατε να μοιραστείτε μαζί μας τη γνώμη σας για την ελληνική αγορά σήμερα;

Ο κλάδος της διατροφής των ζώων συντροφιάς αναπτύσσεται διαρκώς. Συγκεκριμένα, παρατηρούμε αύξηση της ζήτησης της super-premium κατηγορίας, διότι οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων επιζητούν ποιοτικά προϊόντα. Η συγκεκριμένη τάση λαμβάνει χώρα φυσικά και στην Ελλάδα. Ειδικότερα σήμερα που η οικονομία δείχνει ότι αρχίζει και σταθεροποιείται, βλέπουμε τις προοπτικές για το μέλλον.
Πολλές επιχειρήσεις προσπαθούν να εισέλθουν στην ελληνική αγορά, αλλά κάποιες από αυτές δεν παραμένουν. Εμείς είμαστε της άποψης, ότι οι καταναλωτές πάντα επιλέγουν εταιρείες που είχαν και έχουν δυνατή παρουσία και καλή φήμη στην ελληνική αγορά.