Ο Γιάννης Σπαλιάρας μιλάει για το ZooBox

ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΒΗΜΑ

συνέντευξη στη Μαρία Γιαννέλου
Ευχαριστούμε το screenmagazine.gr για την ευγενική παραχώρηση της συνέντευξης

Πώς ξεκίνησε η ιδέα του zooBox;

Η ιδέα ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Αύγουστο. Ήταν ξημέρωμα Κυριακής, όταν βρήκα τη γάτα μου Χούμπι.
Το πλάσμα αυτό μπήκε στη ζωή μου και πέρα από το ότι την ομόρφυνε, μου ξύπνησε και την έμπνευση για κάτι επιχειρηματικό και συνάμα χρήσιμο.
Λόγω του γεγονότος πως η ώρα ήταν περασμένη και ξημέρωνε Κυριακή, ήταν δύσκολο για εμένα να προμηθευτώ είδη πρώτης ανάγκης για το γατάκι αυτό, που ήθελα τόσο πολύ να σώσω. Έτσι σκέφτηκα, πως υπάρχει πολύς κόσμος σαν κι εμένα. Κόσμος που θέλει να βοηθήσει, να υιοθετήσει και να φροντίσει ζωάκια, που εμφανίζονται ξαφνικά στη ζωή του. Γιατί είναι γεγονός, πως υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που αφιερώνονται σε αυτό που λέμε ζωοφιλία, που δίνουν ενδεχομένως από τον πενιχρό μισθό τους σε αυτά τα πλάσματα και είναι εκεί, ανά πάσα ώρα και στιγμή, προκειμένου να προσφέρουν απλόχερα τη βοήθεια τους, σε όποιο ζωάκι έχει ανάγκη. Υπάρχουν βέβαια και άνθρωποι που έχοντας ήδη ένα κατοικίδιο, ξεχνάνε να αγοράσουν τροφή και είδη πρώτης ανάγκης.
Είτε γιατί επιστρέφουν από ένα ταξίδι πχ, είτε γιατί οι ευθύνες της καθημερινότητας τους κάνει να το αμελούν ενίοτε. Έτσι, εμείς είμαστε εκεί, για όποιον μας χρειάζεται.
Στόχος μας βέβαια είναι να είμαστε εκεί και χρήσιμοι όλο το 24ωρο. Όχι μόνο τις ώρες που τα υπόλοιπα καταστήματα είναι κλειστά.

Αναφερόμενος σε αυτό, θα θέλατε να μας πείτε αν οι τιμές αλλά και η ποικιλία των προϊόντων σας, σας καθιστούν μια καλή επιλογή για όλες τις ώρες;

Όπως είπα και πριν, η ιδέα προήλθε από κάτι όμορφο, που αγαπώ και σέβομαι. Άρα για εμένα αυτό σημαίνει να δημιουργηθεί κάτι που θα είναι χρήσιμο και οι πολίτες θα το αγκαλιάσουν και θα το στηρίξουν. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στόχος μου να αξιοποιήσω την όποια δημοφιλία μου για να έχω υψηλές τιμές και να εκμεταλλεύομαι τον κόσμο κατά κάποιον τρόπο, όταν η ώρα θα είναι τέτοια, που δε θα μπορεί να απευθυνθεί κάπου αλλού.
Έτσι λοιπόν οι τιμές μας είναι χαμηλές, πολλά προϊόντα μάλιστα πωλούνται χαμηλότερα από την πλειοψηφία των καταστημάτων και αυτό είναι κάτι που χαροποιεί τόσο τον κόσμο, όσο κι εμένα με το συνέταιρό μου. Να τονίσω επίσης σε αυτό το σημείο, πως μέρος των εσόδων πηγαίνει σε φιλοζωικές οργανώσεις του εκάστοτε Δήμου, όπου τοποθετείται ο πωλητής.
Όσον αφορά στα προϊόντα υπάρχει πληθώρα επιλογών, με ξηρά τροφή, πατέ, ρολό για τις τρίχες που μας γεμίζουν οι τετράποδοι φίλοι μας, σακούλες για τις βόλτες των σκύλων, ενώ υπάρχουν και άλλα πράγματα που βρίσκονται στη σκέψη μας και σκοπεύουμε με το καλό να υλοποιηθούν.


Αναφερθήκατε στον κόσμο και θα ήθελα να μας πείτε, πώς έχει υποδεχθεί το νέο αυτό εγχείρημα;

Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες, γιατί ο κόσμος αγκάλιασε το zoobox, πολύ περισσότερο απ’ όσο αναμέναμε. Μας λένε πολύ όμορφα πράγματα, τα μέσα που έχουν αναφερθεί σε αυτό, μίλησαν με ωραία λόγια και το ιδιαίτερα ελπιδοφόρο είναι πως μας έχουν προσεγγίσει και δήμοι, που ενδιαφέρονται να πράξουν κάτι ανάλογο.
Παίρνουμε όμορφα μηνύματα στις σελίδες μας και έχουν έρθει σε επαφή και με εμένα προσωπικά άνθρωποι που δεν περίμενα ή δε γνώριζα καλά, για να μου πουν κάτι καλό και να με συγχαρούν.

Ποιο θα ήταν το ιδανικό σενάριο για το zooBox;

Το ιδανικό σενάριο θα ήταν να γεμίσει όλη η Ελλάδα! Είναι μια ιδέα που υπάρχει χρόνια στο εξωτερικό, σε Ευρώπη και ΗΠΑ και είναι πρώτη φορά που γίνεται στην Ελλάδα. Εμείς, επειδή το είχαμε καιρό στο μυαλό μας και το δουλεύαμε, το συνηθίσαμε σαν σκέψη. Ο κόσμος που δεν το γνώριζε πριν, έχει εκπλαγεί ευχάριστα και αυτό για εμάς είναι μιας επιτυχία.
Πολλοί άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, πολλά νέα παιδιά έχουν εκφράσει την επιθυμία να ανοίξουν zoobox στην πόλη τους, κάποιοι δήμοι όπως προανέφερα μας έχουν προσεγγίσει, πράγμα που μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία για το εγχείρημά μας.
Φυσικά και όποιος θέλει μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας για οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση.

Άρα η Χούμπι σας έκανε εκτός από “γατο-μπαμπά” και επιχειρηματία σε κάτι καινούριο, για όλη την Ελλάδα. Σήμανε λοιπόν, ένα ελπιδοφόρο κεφάλαιο για εσάς.

Η αλήθεια είναι πως η γάτα μου άθελά της, έδωσε την ελπίδα σε πολλά ζωάκια, αδέσποτα και μη που θα βοηθηθούν, αφού, αν το όνειρό μας γίνει πραγματικότητα και επεκταθούμε παντού, θα μπορεί κανείς να προμηθεύεται είδη πρώτης ανάγκης για ζωάκια, όλο το 24ωρο. Την αγαπώ πολύ, είναι πρώτη φορά που έχω την απόλυτη ευθύνη ενός ζώου εγώ και ομολογώ πως είναι μια πολύ όμορφη ευθύνη!
Σε σχέση με το επιχειρηματικό κομμάτι είμαι και γι’ αυτό πολύ χαρούμενος, γιατί βρήκα κάτι όμορφο, χρήσιμο και όχι τόσο χρονοβόρο, που δε θα με κάνει να αισθανθώ, πως ίσως κάτι δεν κάνω καλά ή ότι στερώ πολύ χρόνο από άλλα πράγματα που με ενδιαφέρουν. Έτσι, ό,τι γίνεται, γίνεται με περισσότερη ανεμελιά και λιγότερο άγχος.

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://zoobox.gr/
e-mail: [email protected]