Discover Dogs: Η μοναδική έκθεση για όλους τους σκύλους ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη

Ετοιμάζουμε τη μεγαλύτερη γιορτή για όλους τους σκύλους! Η Discover Dogs, η μεγαλύτερη γιορτή για όλους τους κηδεμόνες και τους φίλους του σκύλου επιστρέφει στις 24 και 25 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, στη ΔΕΘ – ΗELEXPRO / Περίπτερο 5.

Γράφει ο Βασίλης Γουλιέλμος, εκδότης, διοργανωτής

Με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ και PARKING, προσκαλούμε τους κηδεμόνες και φίλους του σκύλου, μικρούς και μεγάλους, να μας επισκεφθούν και να γίνουν μέρος της μεγάλης μας γιορτής, ώστε να γνωρίσουμε όλοι μαζί όσο γίνεται καλύτερα τον πιο πιστό μας φίλο. Η πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα Discover Dogs 2024 θα αποτελέσει ένα μοναδικό στο είδος του, καινοτόμο γεγονός που θα έχει ως βασικό της σκοπό την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ευζωίας του σκύλου, κοινωνικής ευθύνης, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των κηδεμόνων μέσα από συμμετοχικούς ερευνητικούς τρόπους μάθησης με διαθεματική και διεπιστημονική διάσταση.

Ενημερωτικός Προθάλαμος

Σημαντικό στοιχείο του Discover Dogs είναι ο ενημερωτικός προθάλαμος. Εκεί οι επισκέπτες που θα έρθουν με το σκύλο τους θα συναντήσουν τους κτηνιάτρους από το Κτηνιατρικό Κέντρο Θεσσαλονίκης αλλά και τους εκπαιδευτές της Kynagon Dog Trainers Academy, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο του σκύλου πριν την κοινή τους είσοδο σε αυτή τη μεγάλη κυνοφιλική διοργάνωση

Dog Playground

«Discover Dogs 2024» σημαίνει αστείρευτη χαρά και έμπνευση για τους σκύλους μας! Με γνώμονα την τεράστια σημασία που έχει η σωματική, συναισθηματική και νοητική εκτόνωση του αγαπημένου μας φίλου, στον κυρίως χώρο της έκθεσης στήνουμε έναν μοναδικό στίβο, στον οποίο θα παρουσιαστούν παιχνίδια αλληλεπίδρασης με τον σκύλο μας τα οποία θα πρέπει να είναι κεντρικό κομμάτι της καθημερινότητάς του και να είναι διασκεδαστικά, προσφέροντάς του ψυχική και σωματική διέγερση συνεχώς. Η σωματική εκτόνωση ενός σκύλου κρίνεται απαραίτητη για την ανάπτυξή του, ενώ η πνευματική του εκτόνωση είναι εξίσου σημαντική και αυτό είναι κάτι που η «Discover Dogs» το έχει λάβει υπόψιν και είναι πανέτοιμη να σας δώσει τις καλύτερες ιδέες και για αυτό! Η απαραίτητη φυσική αλλά και νοητική εκτόνωση του σκύλου μας άλλωστε, τον κάνει πιο ευτυχισμένο, πιο υγιή και πιο ήρεμο!

Κατά τη διάρκεια λοιπόν του διημέρου και σε τακτά χρονικά διαστήματα:

AGILITY:Γνωρίστε ένα καταπληκτικό άθλημα για τους σκύλους μας και προσπαθήστε και σεις με τον δικό σας σκύλο.

FRISBEE: Για δραστήριους σκύλους και κηδεμόνες που επιθυμούν να παίξουν και να επικοινωνήσουν με τον
σκύλο τους.

TRICKS: Η ομάδα των εκπαιδευτών μας θα δείξει tricks με εκπαιδευμένους σκύλους και στη συνέχεια θα μπορούν να προσπαθήσουν και οι επισκέπτες με τα σκυλάκια τους σε εύκολα tricks ώστε να έχουν πετυχημένες προσπάθειες.

ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΑΚΟΗ: Μαθαίνουμε να βγάζουμε το σκύλο μας βόλτα με χαλαρό λουρί χωρίς προβλήματα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ: Παρουσιάσεις αδέσποτων σκύλων, με στόχο την εκδήλωση ενδιαφέροντος για υιοθεσία.

Εκθέσεις Μορφολογίας Σκύλων

Στο Discover Dogs – Thessaloniki 2024, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκθέσεις μορφολογίας του Κυνοφιλικού Ομίλου Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (ΚΟΠΕΘΕ) υπό την αιγίδα του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (ΚΟΕ), για όλες τις φυλές! 

Eπίσης θα πραγματοποιηθούν και 2 ειδικές εκθέσεις φυλών, το STARS BOXER SHOW το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου με κριτή τον Dusan Travnikar από τη Σερβία και το STARS RETRIEVER SHOW του Κυνοφιλικού Ομίλου Ριτρίβερ Ελλάδος με κριτή την κ. Eva L-Borg από τη Σουηδία.■