Τhe Creatures – Ένα pet shop με μπαρόκ αισθητική

Η Σοφία Βιδάλη και ο Νίκος Κατσιγιώργης, ιδιοκτήτες του The Creatures, μιλούν στο Pets Today για τη φιλοσοφία πίσω από το εναλλακτικό pet shop που έχουν δημιουργήσει στον Χολαργό.

Συνέντευξη στη Νατάσσα Κωστάκη, editor Pets Today

Πείτε μας λίγα λόγια για το The Creatures! Πώς αποφασίσατε να κάνετε έναν τόσο όμορφο και «προχωρημένο» χώρο;

Σου αρέσει; Χαίρομαι πολύ! Με τη Σοφία, ταξιδεύαμε πολύ στο παρελθόν, κυρίως στην Ασία. Πάντα είχαμε στο μυαλό μας ότι θα θέλαμε να συνδυάσουμε την αισθητική της κουλτούρας αυτών των χωρών με την αγάπη μας για τα ζώα, δημιουργώντας ένα pet shop.
Αλλά, φυσικά, όχι με την κλασική έννοια! Στο μυαλό και των δύο ήταν ένα μαγαζί όπου τα ζώα θα είναι ελεύθερα, όπως ήταν και το σπίτι μας, θα ακούγονται όμορφοι ήχοι από τρεχούμενο νερό, ένα μέρος με φοίνικες και μπαμπού, ένα μέρος όπου μπαίνοντας θα σε ταξιδεύει κάπου αλλού!! To καθυστερούσαμε, όμως, γιατί ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε κάποιον να κάνει το pet shop των ονείρων μας πραγματικότητα!
Ο Άλεξ Πετράκης, όμως, ο δικός μας από μηχανής θεός, ήρθε να τα ανατρέψει όλα! Αν και έως τότε είχε ασχοληθεί μόνο με τη δημιουργία μπαρ και καμπαρέ, και μάλιστα στο πρώτο μας ραντεβού ήταν αρκετά σκεπτικός στο άκουσμα του pet shop, η δουλειά που έγινε στο The Creatures, μιλάει από μόνη της. Εκείνος, μαζί με τον πεπειραμένο και εναλλακτικό εργολάβο Χρήστο Αυγουστίδη, κατάφεραν να υλοποιήσουν αυτό που βλέπετε σήμερα! Και το φοβερό «creature», Βίβιεν Δημητρακοπούλου, επιμελήθηκε τις τεχνοτροπίες και τη ζωγραφική σε όλο το κατάστημα.

Στο μυαλό και των δύο ήταν ένα μαγαζί όπου τα ζώα θα είναι ελεύθερα, όπως ήταν και το σπίτι μας, θα ακούγονται όμορφοι ήχοι από τρεχούμενο νερό, ένα μέρος με φοίνικες και μπαμπού, ένα μέρος όπου μπαίνοντας θα σε ταξιδεύει κάπου αλλού!!

To The Creatures είναι ένα pet shop με πολύ musthave προϊόντα και αξεσουάρ ζώων συντροφιάς. Με τι γνώμονα τα διαλέγετε;

Η εμπειρία μας προέρχεται από την προσωπική και μακρά ενασχόλησή μας με τα ζώα. Και νομίζω ότι αυτό, είναι πιο σημαντικό από την αμιγώς επαγγελματική εμπειρία. Δηλαδή, είναι πολύ σημαντικό να έχεις δοκιμάσει προσωπικά ο ίδιος λουρί και οδηγούς στον σκύλο σου, να έχεις επιβεβαιώσει την αντοχή και τη καλή λειτουργία τους. Ή να έχεις αλλάξει αρκετές άμμους στη γάτα σου, για να τσεκάρεις την απορροφητικότητά τους. Να προσπαθείς να βρεις τα καλύτερα και ασφαλέστερα παιχνίδια για παπαγάλους από το εξωτερικό. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το feedback των πελατών μας, μας καθιστούν αρκετά συνειδητοποιημένους στην επιλογή των προϊόντων που έχουμε στο κατάστημα.
Συνδυάζουμε ποιότητα-τιμή και αντοχή-καλαισθησία!

Βλέπω εδώ εκτός από τροφές και αξεσουάρ, μπανιέρες, σεσουάρ! Χαμός! Τι υπηρεσίες προσφέρετε;

Οι υπηρεσίες μας είναι μία μεγάλη κουβέντα. Πόσο χρόνο έχετε; (γέλια) Προφέρουμε από grooming μέχρι delivery τροφών με ένα τηλεφώνημα. Σε λίγο καιρό θα εγκαινιάσουμε και το mini-ξενοδοχείο, χωρίς κλουβιά, για τα κατοικίδια όλων εκείνων που θα χρειαστεί να φύγουν και δεν έχουν να τα αφήσουν σε κάποιον. Επειδή όμως κάποια ζώα λόγω ηλικίας αλλά και συνήθειας, όπως οι γάτες, είναι δύσκολο να μεταφερθούν, αναλαμβάνουμε και φύλαξη στο χώρο σας. Ένα από τα πιο σημαντικά κατορθώματα του The Creatures, όμως, είναι ότι έχουμε εξασφαλίσει σε ιδιοκτήτες σκύλων που οι σκύλοι τους έχουν περίεργη αντίδραση ή επιθετική συμπεριφορά προς άλλους ανθρώπους ή ζώα, δωρεάν συνεδρία για έλεγχο και αξιολόγηση από το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων. Το The Creatures προσφέρει μία γκάμα υπηρεσιών 360°. You name it, we deliver!

Ως επιχειρηματίες, τι φιλοσοφία ακολουθείτε;

Η φιλοσοφία μας είναι, χωρίς να θέλω να ακουστώ υπερβολικός, να εκπαιδεύουμε και να ενημερώνουμε τους πελάτες μας για ό,τι αφορά στα κατοικίδιά τους ή στην απόκτηση κάποιου κατοικίδιου. Για να καταλάβετε, το να αποφασίσεις να αγοράσεις έναν παπαγάλο, είναι μεγαλύτερο βήμα απ’ ό,τι φαίνεται! Θα πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά τις συνήθειές του, για παράδειγμα, ότι χρειάζεται ιδανικά να παραμένει εκτός κλουβιού 2 ώρες το πρωί και 2 ώρες το απόγευμα

Θεωρείτε ότι έχει αλλάξει η νοοτροπία μας απέναντι στα ζώα σε σχέση με το παρελθόν; Τι βλέπετε εσείς που είστε και του χώρου;

Είναι αλήθεια και το συναντώ καθημερινά στο Τhe Creatures ότι οι άνθρωποι σε σχέση με το παρελθόν είναι και πιο φιλόζωοι, αλλά και πιο συνειδητοποιημένοι με τις αγορές τους, κάτι που με χαροποιεί ιδιαίτερα. Ο κόσμος, πλέον, δεν αγοράζει μία τροφή γιατί την είδε στην τηλεόραση, αλλά ενδιαφέρεται να μάθει για τα συστατικά της και εάν αυτά καλύπτουν τις ανάγκες του κατοικίδιού τους.
Ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση του σκύλου τους όταν μπαίνει ένα μωρό στην οικογένεια και δεν βγάζουν τον σκύλο στο μπαλκόνι επειδή μπήκε το μωρό, όπως γινόταν παλιά.
Όμως ο κόσμος ενδιαφέρεται και για τα αδέσποτα που βρίσκονται στους δρόμους. Πέρα από το petting, φροντίζουν για την τροφή και την καθαριότητά τους. Για παράδειγμα, ο δήμος Παπάγου-Χολαργού, όπου διαμένουμε, έχει μεριμνήσει για τη στείρωση αδέσποτων ζώων.

Έχει να ζηλέψει κάτι η ελληνική αγορά αυτού του κλάδου σε σχέση με εκείνη του εξωτερικού;

Η ελληνική αγορά είναι πολύ πλούσια σε τροφές και αξεσουάρ για τους φίλους μας! Πλέον μπορείς να βρεις πολύ καλές τροφές, με μεγάλη γκάμα, ανάλογα με τις ανάγκες των ζώων. Για τα στειρωμένα, για τα ηλικιωμένα, για μετά την εγχείρηση και γενικώς οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς. Όμως και στα αξεσουάρ υπάρχει πολύ μεγάλη γκάμα προϊόντων που είτε προέρχονται από το εξωτερικό, είτε κατασκευάζονται από μικρές βιοτεχνίες στην Ελλάδα, γεγονός που στηρίζουμε ιδιαίτερα.