Real Nature’ s Food

… ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Από μικρό με μάθανε να αγαπάω τα ζώα. Στο πατρικό μου σπίτι είχαμε ένα σκύλο, μια γάτα και ένα καναρίνι. Συμβιώναμε μια χαρά όλοι μας στη μικρή «φάρμα» του διαμερίσματός μας και έτσι έμαθα από μικρός να τα αγαπάω, να τα φροντίζω και να τα θεωρώ μέρος της οικογένειάς μου.

γράφει ο Κωνσταντίνος Δούμουρας,
Γενικός Διευθυντής Real Nature’s Food

Όλα ξεκίνησαν πριν από σχεδόν 20 χρόνια, όταν άρχισα να φροντίζω μόνος μου, στο καινούργιο μου σπίτι, τους δύο μου σκύλους, Μπαρόν και Κρουτόν, δύο αξιολάτρευτα γαλλικά bulldog. Έβλεπα ότι ενώ τους πρόσεχα πάρα πολύ, διαλέγοντας τις καλύτερες και ακριβότερες ξηρές τροφές, συμπληρώματα διατροφής και λιχουδιές επιβράβευσης, τους πήγαινα βόλτες στην εξοχή αλλά και στη θάλασσα όπου ζούσα και γενικότερα έκανα το καλύτερο δυνατό, συχνά εμφάνιζαν προβλήματα υγείας. Άλλοτε δυσκοιλιότητα ή διάρροια, έντονη κακοσμία στόματος, κνησμό, μη αιτιολογημένη κατάπτωση και άλλα προβλήματα.

Αναζητώντας λοιπόν το καλύτερο για τους πιστούς μου φίλους, έπεσε στα χέρια μου το βιβλίο“Give Your Dog a Bone” του Dr Ian Billinghurst. Άρχισα να συλλέγω πληροφορίες για την ωμοφαγία και έτσι μυήθηκα σταδιακά στην διατροφή τύπου B.A.R.F. (Biologically Appropriate Raw Food). Αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσω να σιτίζω τους σκύλους μου με ωμή τροφή.
Παρασκεύαζα μόνος μου στη κουζίνα του σπιτιού μου απλές τροφές, δίνοντας σημασία στις φρέσκες πρώτες ύλες και τα αγνά συστατικά. Τα αποτελέσματα στη υγεία των ζώων φάνηκαν αμέσως και ενθουσίασαν τόσο εμένα όσο και κάποιους φίλους μου, οι οποίοι άρχισαν δειλά-δειλά να μου ζητάνε να παρασκευάζω φαγητό και για τους δικούς τους σκύλους. Λιτές συνταγές, χωρίς πολύπλοκες προσμίξεις και συντηρητικά, όπως οι ωμές τροφές με τις οποίες τρέφονταν οι πρόγονοί τους. Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα για τη Nature’s Food. Να ιδρύσουμε μια εξελιγμένη παραγωγική μονάδα που θα προσφέρει ποιοτικά προϊόντα φυσικής διατροφής στα ζώα συντροφιάς.

Από τότε μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει. Όχι όμως η αγάπη μας και η φροντίδα για τα ζώα. Έτσι πριν από μερικά χρόνια ιδρύσαμε μια μικρή μονάδα παραγωγής ωμοφαγικών γευμάτων για σκύλους. Σύντομα, η Nature’s Food απέκτησε φανατικούς φίλους και υποστηρικτές και σήμερα είναι, ίσως, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία με τροφή B.A.R.F. για τα ζώα συντροφιάς.
Ξεκινήσαμε διστακτικά προτείνοντας στο αγοραστικό κοινό δύο πλήρη γεύματα για σκύλους και σταδιακά διευρύναμε την ποικιλία των προσφερόμενων γευμάτων. Σήμερα, είμαστε οι μοναδικοί στην Ελλάδα που πλέον διαθέτουμε μια σειρά από δεκαοχτώ πλήρη και ισορροπημένα γεύματα για σκύλους, σε τέσσερις διαφορετικές συσκευασίες για εύκολη διαχείριση και μεριδοποίηση από τον κηδεμόνα για το κατοικίδιό του, πολλά εκ των οποίων έχουν βραβευθεί για την καινοτομία τους ως προς την συσκευασία, πρωτίστως όμως για την διατροφική τους αξία και δύο γεύματα για γάτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο μας γεύμα για γάτες, το NATURE’S KITTEN GROW, απέσπασε το χρυσό βραβείο στα PET AWARDS 2021. Σύντομα, θα διαθέσουμε στην ελληνική και κυρίως την παγκόσμια αγορά, μια νέα τριλογία γευμάτων, με κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα τα αγνά ελληνικά τοπικά προϊόντα. Σκοπός μας είναι να ξεχωρίσουν και να διακριθούν τα B.A.R.F. γεύματα μας με ‘ελληνικό άρωμα’ πρώτων υλών για ζώα συντροφιάς, προάγοντας την Ελλάδα με τα αγνά της προϊόντα σε όλο τον κόσμο και στον τομέα των ωμών ζωοτροφών. Είναι ένα προσωπικό στοίχημα και ελπίζω να δικαιωθώ.

Στη Nature’s Food, επενδύουμε πάνω από όλα σε ανθρώπινο δυναμικό. Η ομάδα των συνεργατών μας αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες και διακεκριμένους επιστήμονες, που ηγούνται των προσπαθειών μας για νέα, καινοτόμα και ασφαλή προϊόντα με ποιοτικές πρώτες ύλες. Οι τροφές που παράγουμε, οι οποίες προορίζονται είτε για πλήρη διατροφή είτε για συμπληρωματική (λιχουδιές), είναι πάντα πιστές στον φυσικό τύπο διατροφής. Από τις σημαντικότερες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό που προχώρησε η εταιρία μας είναι η στελέχωση της με επιστήμονες καταρτισμένους στο χώρο των τροφίμων και εξειδικευμένους στους τομείς της σύνθεσης, παραγωγής και ασφάλειας τροφών που προορίζονται ζώα συντροφιάς. Εν λόγω επένδυση αποτελεί πρωτοποριακή κίνηση για τα δεδομένα της B.A.R.F βιομηχανίας στην Ελλάδα και καθιστά την εταιρεία μας ικανή να στέκεται επάξια έναντι μεγάλων κορυφαίων παγκόσμιων βιομηχανιών παραγωγής B.A.R.F.

Το Τμήμα Βιομηχανικής Παραγωγής και Ποιοτικού Ελέγχου, το οποίο διευθύνεται από Τεχνολόγο Τροφίμων, είναι αρμόδιο για τον ασφαλή, ποιοτικό και γευστικό σχεδιασμό των γευμάτων, ώστε τα τελικά προϊόντα να συμμορφώνονται τόσο με τις απαιτήσεις του συστήματος ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων της εταιρείας όσο και της νομοθεσίας. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, είναι απαραίτητη η αυστηρή τήρηση των προδιαγραφών που έχουν οριστεί για το σύνολο των σταδίων της παραγωγικής διαδικασίας, από την παραλαβή των πρώτων υλών μέχρι και την διάθεση των τελικών προϊόντων στην αγορά.

Το Τμήμα Κτηνιατρικής και Διατροφικής Υποστήριξης, το οποίο διευθύνεται από Κτηνίατρο – Σύμβουλο διατροφής ζώων συντροφιάς, είναι αρμόδιο για τη διατροφική σύνθεση των προϊόντων.
Όλα τα προϊόντα μας, είτε πρόκειται για γεύματα πλήρους σίτισης είτε για λιχουδιές, πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς την επάρκεια τους στα θρεπτικά συστατικά (αμινοξέα, πρωτεΐνες, λιπαρά οξέα, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία). Οι πελάτες μας μπορούν να απευθύνονται στο εν λόγω τμήμα προκειμένου να λάβουν εξατομικευμένη καθοδήγηση ώστε να καταλήξουν στον ιδανικό συνδυασμό γευμάτων, με βάση τις διατροφικές ανάγκες του κατοικιδίου τους.

Στη Nature’s Food, επενδύουμε και σε υλικοτεχνικές υποδομές. Στο Α εξάμηνο του 2022 αναμένεται να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του εργοστασίου σε νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, εκτάσεως 1.700m2. Στη νέα μας εργοστασιακή μονάδα η παραγωγή θα πραγματοποιείται σε μια πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή, εξοπλισμένη με εξελιγμένο λογισμικό και μηχανήματα προηγμένης τεχνολογίας που θα ανταποκρίνονται και στα πιο απαιτητικά πρότυπα παγκοσμίως. Η φιλοσοφία πίσω από αυτό το νέο εγχείρημα είναι η παραγωγή και η διανομή στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά, προϊόντων κορυφαίας ποιότητας με σεβασμό στο κατοικίδιο, τον κηδεμόνα του και φυσικά με τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Η φιλοσοφία πίσω από το νέο εγχείρημα είναι η παραγωγή και η διανομή προϊόντων κορυφαίας ποιότητας με σεβασμό στο κατοικίδιο, τον κηδεμόνα του και φυσικά με τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος.

Το τρίπτυχο της επιτυχίας μας είναι η υπευθυνότητα, ο επαγγελματισμός και η συνέπεια. Είμαστε δε πολύ περήφανοι που εξάγουμε σε πολλές ευρωπαϊκές και μη χώρες, καθώς όλοι αναγνωρίζουν την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων μας και την πρωτοποριακή συσκευασία τους, για την οποία άλλωστε βραβευτήκαμε με το χρυσό βραβείο Packaging Awards το 2017.

Είμαστε μια αμιγώς ελληνική εταιρεία με παγκόσμιο προσανατολισμό. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε είναι κυρίως ελληνικές, στηρίζοντας και ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Η υπογραφή Nature’s Food είναι πλέον συνδεδεμένη με την ποιότητα και την υπευθυνότητα. Εκεί στηρίζεται και η εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού που δυναμώνει μέρα με τη μέρα.
Επίκεντρο των προσπάθειών μας είναι η αγάπη για τους μικρούς τετράποδους φίλους μας και το ευ ζην. Θέλουμε να τους προσφέρουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, ξεκινώντας από το βασικότερο όλων: τη διατροφή. Στόχος μας είναι η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων και πρωτοποριακών τροφών, συνδυάζοντας την επιστήμη με την επιχειρηματικότητα, και εν τέλει η βελτίωση της υγείας των τετράποδων συντρόφων μας, μέσα από μια ολιστική προσέγγιση. «Κάνε την τροφή το φάρμακό σου και φάρμακο ας γίνει η τροφή σου», υποστήριζε ο Ιπποκράτης που πίστευε ότι η διατροφή είναι το σπουδαιότερο πράγμα για την σωματική υγεία.
Aυτό προσπαθήσαμε να προσφέρουμε στα κατοικίδια μας: μια τροφή-φάρμακο για το σώμα και την ψυχική τους υγεία και ευεξία. Άλλωστε, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, η σωστή διατροφή λειτουργεί ως φυσικό φάρμακο, δηλαδή ως φυσική ασπίδα του οργανισμού που τον προστατεύει από παθήσεις που απειλούν την καλή του υγεία.

Στη Nature’s Food επιλέγουμε φυσικές πρώτες ύλες, υψηλής διατροφικής αξίας, όπως κρέας, ψάρι και λαχανικά, ώστε να έχουμε την ιδανική ισορροπία θρεπτικών συστατικών. Τα γεύματα μας είναι πλήρη και ισορροπημένα και, χάρη στη σύνθεσή τους, είναι ιδανικά για μία φυσική διατροφή με ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία. Το κάθε υλικό που χρησιμοποιείται στα γεύματα διατηρεί την αυτονομία του, την ταυτότητά του και τη γεύση του, χωρίς να επικαλύπτει τα υπόλοιπα υλικά. Όλα συνυπάρχουν αρμονικά και αναδεικνύουν τις λεπτές ισορροπίες που χαρακτηρίζουν τα γεύματα της Nature’s Food.

Έχοντας ως αξίες μας το ήθος, γιατί λειτουργούμε με σεβασμό και εντιμότητα σεβόμενοι τον καταναλωτή χτίζοντας μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί του, την τόλμη γιατί τολμάμε ακόμα και σε δύσκολες χρονικές περιόδους, όπως την περίοδό της πανδημίας του COVID-19, να αναπτύξουμε νέα πρωτοποριακά προϊόντα και την αγάπη μας για τα ζώα, γιατί αποτελούν μέλη των οικογενειών μας, πορευόμαστε και χτίζουμε την εταιρική μας φιλοσοφία. Στο πλαίσιο της αγάπης μας για τα ζώα, στηρίζουμε αρκετές ζωοφιλικές ενώσεις με δωρεές και χορηγίες, συμβάλλοντας στην προστασία των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται σε έκτακτη ανάγκη.

Γιατί για εμάς, όλα τα ζώα έχουν δικαίωμα στη σωστή διατροφή, όπως την προέβλεψε η Φύση.