PERFECT PET: για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην «Interzoo 2024»

Η Perfect Pet έχει καταφέρει να καταστεί πρότυπο για την Ελληνική αγορά των κατοικίδιων ζώων συντροφιάς διαγράφοντας μία σταθερή ανοδική πορεία. Πως όμως ξεκίνησαν όλα;

Έχοντας ολιστική γνώση της αγοράς η κ. Λίλιαν Λυκουροπούλου και ο κ. Βασίλης Χρυσόπουλος προχώρησαν στην ίδρυση της εταιρίας το 2006 με χαμηλό μετοχικό κεφάλαιο, θέτοντας στο επίκεντρο αυτού του εγχειρήματος την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών για τα κατοικίδια ζώα συντροφιάς και τους κηδεμόνες τους. Η συνέχεια διαγράφεται ανοδικά και το 2009 η εταιρία μισθώνει και μετακομίζει σε αποθήκη 1.000 m2 , ενώ το 2015, ενισχύει το χαρτοφυλάκιο της με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ξεκινώντας την διαδρομή των εμπορικών σημάτων Celebrate Freshness, Fury και Glee.

To 2016 με τη συμπλήρωση των 10 ετών από την ίδρυσή της, η Perfect Pet έχει ήδη κερδίσει την θέση της μεταξύ των δυναμικότερων εταιριών του κλάδου στην Ελλάδα, διαθέτοντας ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο επώνυμων προϊόντων διατροφής και αξεσουάρ σε συνδυασμό με ένα ισχυρό δίκτυο 700 εξειδικευμένων συνεργατών σε ολόκληρη τη χώρα.

Το 2018 βρίσκει την εταιρία να κάνει ένα ακόμη βήμα διευρύνοντας περισσότερο το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων προσθέτοντας γνωστά brands premium διατροφών για τα κατοικίδια, βήμα το οποίο οδηγεί έναν χρόνο αργότερα, το 2019, σε νέα μετακόμιση αυτή τη φορά σε κτίριο περίπου 4.200 m2 εισάγοντας παράλληλα αυτοματισμούς στις διαδικασίες των logistics και πωλήσεων.

Το 2020, η Perfect Pet επιτυγχάνει διψήφια ανάπτυξη ενώ πλέον το ανθρώπινο δυναμικό αποτελείται από 47 εργαζομένους. Τα σημεία πώλησης είναι περισσότερα από 1.300 σε ολόκληρη τη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα. H ανάπτυξη σε λιγότερο από 20 χρόνια, οδηγεί το 2024, την εταιρία στο μεγαλύτερο οικονομικό βήμα που έχει πραγματοποιηθεί στην ελληνική αγορά των κατοικίδιων ζώων συντροφιάς. Για συνεχόμενη χρονιά πετυχαίνει διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης τζίρου άνω του 22% σε σχέση με το 2022, ξεπερνώντας τα 22 εκατομμύρια ευρώ και ισχυροποιεί την παρουσία της σε περισσότερες από 10 χώρες μέσω εξαγωγών και συμμετοχής στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές κλαδικές εκθέσεις. Τον Ιανουάριο πραγματοποιεί την μεγαλύτερη επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί στον κλάδο από χρηματοοικονομικής άποψης, δημιουργώντας νέες, σύγχρονες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 6.200 m2 και υιοθετεί τις πλέον βέλτιστες πρακτικές σε κάθε παραγωγική διαδικασία.

Η Perfect Pet μέσα σε διάστημα μόλις 17 ετών, καθίσταται η Νο1 Ελληνική εταιρία εισαγωγής και διανομής ειδών για κατοικίδια ζώα συντροφιάς με αποκλειστική αντιπροσώπευση σε περισσότερα από 29 Brands ανοίγοντας νέους δρόμους σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές και παγκόσμιες καινοτομίες. Σήμερα, η εταιρεία απαριθμεί περίπου 60 άτομα ανθρώπινο δυναμικό, ενώ το χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνει περισσότερους από 16.000 κωδικούς, από τους οποίους περίπου 2.400 να αφορούν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας των brands Egeo, Celebrate Freshness, Glee και Perfect Care.

Σημαντική παράλληλα αποτελεί η δραστηριοποίηση της εταιρίας και στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Με εκπαιδευτικές ενέργειες σε συνεργασία με άλλους επισήμους φορείς όπως η Σχολή Σκύλων Οδηγών – Τυφλών «ΛΑΡΑ» αλλά και με παρουσία σε κάθε ιδιαίτερη ανάγκη που προκύπτει ιδιαίτερα μετά από φυσικές καταστροφές, η εταιρία αναδεικνύει έμπρακτα το κοινωνικό της πρόσωπο. Με γνώμονα την εμπιστοσύνη, την εξειδίκευση και το όραμά μας, σας καλούμε να μας επισκεφθείτε στην μεγαλύτερη κλαδική έκθεση «Interzoo 2024» Hall 3 / Booth 3-604. Σας περιμένουμε να γνωρίσετε από κοντά την σειρά υγρής διατροφής «με άρωμα Ελλάδας» «Egeo» καθώς και την σειρά λιχουδιών και snacks «Celebrate Freshness».

 

Egeo Pet Food
Ένα γαστρονομικό ταξίδι «μεθυστικών» γεύσεων

Η Egeo Pet Food αποτελεί μια φυσική, βιώσιμη διατροφή για κατοικίδια εμπνευσμένη από την θάλασσα του Αιγαίου Πελάγους που συνδυάζει υψηλή διατροφική αξία, γευστική ποικιλία και εξαιρετική γεύση. Με αφετηρία την πολυμορφία του Αιγαίου Πελάγους και το πάθος μας για την ευζωία των μικρών μας φύλων, η Egeo Pet Food αναπτύχθηκε με 100% φυσικά συστατικά και όρους βιωσιμότητας.

Όλες οι συνταγές, συνδυάζουν ψάρια αλιευμένα στην ανοιχτή θάλασσα με κοτόπουλο από φάρμες ελεγχόμενης εκτροφής και άλλα διαλεκτά, 100% φυσικά συστατικά, πλούσια σε ζωική πρωτεΐνη και με υψηλή βιολογική αξία. Οι προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες είναι κατάλληλες για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ η αλιεία τους πραγματοποιείται χωρίς απειλή στο φυσικό περιβάλλον και τους πληθυσμούς των ψαριών. Οι συνταγές της Egeo Pet Food είναι απαλλαγμένες από πρόσθετα, συντηρητικά και χρωστικά ενώ η παραγωγή «στο χέρι», τους δίνει φυσική γευστική υπεροχή και ευκολία στη πέψη.

Αυτό που κάνει την Egeo Pet Food να ξεχωρίζει είναι το ατμομαγείρεμα κατά το οποίο διατηρούνται τα θρεπτικά συστατικά, ενισχύονται οι γεύσεις, μειώνονται οι θερμίδες υποστηρίζοντας ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Παράλληλα το φιλετάρισμα στο «χέρι» εξασφαλίζει άριστο ποιοτικό έλεγχο εξασφαλίζοντας άριστη ποιότητα και μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία.

44 μοναδικοί κωδικοί ενώνουν και παρουσιάζουν όλα τα ευεργετικά οφέλη της ανοικτής θάλασσας, διαθέσιμα σε τέσσερις διαφορετικές υφές για γάτες (Ζελές, Ζωμός, Σάλτσα, Ρόφημα) και μία για σκύλους.

 

Celebrate Freshness
Οι αγαπημένες λιχουδιές των κατοικίδιων

Η ολοκληρωμένη σειρά λιχουδιών Celebrate Freshness είναι πλούσια σε ποικιλία γεύσεων και υφών, ικανή να καλύψει τις ανάγκες του σκύλου και της γάτας αλλά και να τους «ανταμείψει» κάθε στιγμή της ημέρας.

Όλες οι λιχουδιές Celebrate Freshness είναι low fat, υποαλλεργικές και παρασκευάζονται με πρώτο συστατικό το κρέας (κοτόπουλο, γαλοπούλα, μοσχάρι, πάπια, μπέικον, κουνέλι, αρνί, χοιρινό, ελάφι, σολομό). Παράλληλα, είναι Gluten & Grain Free σεβόμενες τα κατοικίδια με προβλήματα πέψης και ευαισθησίες.

Η Celebrate Freshness περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία σε σαλάμια, τα οποία παράγονται με υψηλό ποσοστό κρέατος, από εξαιρετικές πρώτες ύλες χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά. Επίσης διαθέτει τα φυσικά μασώμενα κέρατα Wild Antlers, τα φυσικά χειροποίητα κόκκαλα τυριού βασισμένα σε παραδοσιακή συνταγή Ιμαλαίων Happy Yak. Η συλλογή εμπλουτίζεται επίσης με Λάδι από Φρέσκο Σολωμό Σκωτίας ενώ η σειρά συμπληρώνεται από τα φυσικά μασώμενα ξύλα εμποτισμένα με ελαιόλαδο Olive Woods και τα Collagen Chews σε τρεις μοναδικές γεύσεις και τρεις διαφορετικές υφές.

Με σεβασμό στις διατροφικές ανάγκες των κατοικίδιων, η σειρά Celebrate Freshness αναπτύχθηκε και εξελίσσεται ακολουθώντας τα πιο αυστηρά πρόστυπα, για να χαρίσει στιγμές ευχαρίστησης στους αγαπημένους μας φίλους προσφέροντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση της υγείας, της ευημερίας και της μακροζωίας τους

GLEE for Pets
Ένας ολόκληρος κόσμος αξεσουάρ

Ένας ολόκληρος κόσμος με αξεσουάρ, κρεβάτια, είδη περιποίησης και παιχνίδια για τον σκύλο, τη γάτα και τα πτηνά ξεδιπλώνεται μέσα από τη σειρά Glee for Pets. H συλλογή αποτελείται από μία μεγάλη ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων, υφών και σχεδίων, ενώ υπόσχεται ότι θα ικανοποιήσει και θα βελτιώσει τη ζωή των μικρών μας φίλων, δημιουργώντας μια άνετη και ξέγνοιαστη συμβίωση. Τα περιλαίμια από ιμάντα, οι οδηγοί και τα σαμαράκια της σειράς υπόσχονται να μετατρέψουν τις βόλτες του αγαπημένου σας φίλου σε μία ασφαλή και διασκεδαστική εμπειρία που συνδυάζει στυλ και άνεση.

Παράλληλα, στη σειρά θα ανακαλύψετε μία μεγάλη ποικιλία από κρεβάτια, μαξιλάρια, φωλιές και προϊόντα δροσιάς ικανά να ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη ξεκούρασης και ηρεμίας του αγαπημένου σας φίλου. Η σειρά ολοκληρώνεται με τις τσάντες μεταφοράς, μπολάκια, βούρτσες περιποίησης, ονυχοδρόμια, pet carriers, crates, houses και τουαλέτες υγιεινής ενώ η συλλογή με τα ρουχαλάκια μας υπόσχεται να κάνει τον αγαπημένο σας φίλο χαρούμενο και ευτυχισμένο!

Perfect Care
Η καθημερινή προστασία και φροντίδα

Η Perfect Care αποτελεί μια πλήρως ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για την καθημερινή προστασία, φροντίδα και καθαριότητα του αγαπημένου σας φίλου. Πλαισιώνεται από υποαλλεργικά σαμπουάν σχεδιασμένα να αναπληρώνουν τη φυσική υγρασία του δέρματος και του τριχώματος, υγρά μαντηλάκια ιδανικά για τον καθημερινό καθαρισμό, αφού απομακρύνουν σκόνη, εκκρίσεις και ακαθαρσίες ενώ ταυτόχρονα κρατούν μακριά τα μικρόβια χάρη στην ειδική σύνθεση χλωροξιδίνης που διαθέτουν.

Από την Perfect Care δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα απωθητικά περιλαίμια και σπρέι αλλά και οι εκπαιδευτικές πάνες που είναι κατασκευασμένες από 100% βιοδιασπώμενα υλικά παρέχοντας μέγιστη φροντίδα και υγιεινή. Η συλλογή ολοκληρώνεται με τις άμμους υγιεινής σιλικόνης (κρυσταλλική) και τις άμμους από Ελληνικό μπετονίτη, όπου καθιστούν την Perfect Care καθημερινό σύμμαχο στην περιποίηση και την φροντίδα του κατοικίδιου σας.