Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Forum 11 Κτηνιατρικής Zώων Συντροφιάς

Το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το FORUM 11 της ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. στο ξενοδοχείο Porto Palace, στη Θεσσαλονίκη! Βρεθήκαμε ξανά δια ζώσης, μετά από ένα μεγάλο διάστημα, λόγω της πανδημίας. Τα χαμόγελα των συνέδρων πλημμύρισαν τον υπέροχο συνεδριακό χώρο του Porto Palace από νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Το FORUM 11 ξεκίνησε με δύο προσυνεδριακά σεμινάρια την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στην Κλινική Ζώων Συντροφιάς του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η Τελετή Έναρξης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη και το έργο του καθηγητή Τιμολέοντα Ράλλη, Προέδρου της Εταιρείας, αγαπημένου φίλου και δασκάλου πολλών από εμάς. Την τελετή άνοιξε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Καθηγητής Σεραφείμ Παπαδημητρίου. Ακολούθησε ανάγνωση σύντομου βιογραφικού του Τιμολέοντα Ράλλη και απονομή του Βραβείου «Τιμολέων Ράλλης» από τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΕΚΖΣ, Στέφανο Κλαδάκη, στο συνάδελφο Γρηγόρη Μαρκάκη. Την τελετή τίμησε με την παρουσία της η Στέλλα Ράλλη, θυγατέρα του εκλιπόντος.

Το επιστημονικό πρόγραμμα του FORUM11 διαδραματίστηκε σε τέσσερις παράλληλες αίθουσες.
• Δύο αίθουσες κυρίως επιστημονικού προγράμματος, το οποίο υλοποιήθηκε αποκλειστικά από Έλληνες ομιλητές που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
• Μια αίθουσα με ελεύθερες ανακοινώσεις και συνεδρίες μικρών ομάδων.
• Μια αίθουσα με ειδικές συνεδρίες, όπου η ΕΛΕΚΖΣ έδωσε την ευκαιρία στους χορηγούς μας, να παρουσιάσουν επιστημονικά αντικείμενα του άμεσου ενδιαφέροντος τους.

O μεγάλος εκθεσιακός χώρος του FORUM 11 φιλοξενήθηκε στην υπέροχη αίθουσα του Porto Palace, έκτασης 1000 τ.μ. Grand Pietra. Αποτέλεσε το χώρο όπου οι σύνεδροι πέρασαν το χρόνο των διαλειμμάτων του επιστημονικού προγράμματος, ερχόμενοι σε επαφή με τους χορηγούς μας, οι οποίοι είχαν φροντίσει στα περίπτερα τους τους να έχουν ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στον κτηνιατρικό χώρο από εξοπλισμό, φάρμακα, τροφές και αναλώσιμα που αφορούν τα ζώα συντροφιάς.

Το FORUM 11 αφήνει πίσω του πλούσιο απολογισμό τόσο σε ποιότητα όσο και σε ποσότητα θεμάτων και φυσικά συμμετοχών. Σε απλά νούμερα:
• Εγγεγραμμένοι Σύνεδροι: 915, εκ των οποίων 85 φοιτητές.
• Εταιρείες Εκθέτες, Χορηγοί και Υποστηρικτές: 45 από την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια.
• Προσκεκλημένοι Ομιλητές: 52
• Προφορικές Ελεύθερες Ανακοινώσεις: 37
• Αναρτημένες Ελεύθερες Ανακοινώσεις: 13

Ευχαριστούμε θερμά τους:
Συνέδρους, που για ακόμη μια φορά, αγκάλιασαν με εμπιστοσύνη την Ελληνική Εταιρεία Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς και το FORUM 11.
Χορηγούς, οι οποίοι στάθηκαν δίπλα μας και υποστήριξαν την υλοποίηση του FORUM 11. Η συνδρομή τους είναι καθοριστική στην διοργάνωση τέτοιου μεγέθους επιστημονικών εκδηλώσεων.
Ομιλητές, για τη συμμετοχή τους, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη των επιστημονικών στόχων του FORUM 11.
Φοιτητές, των Τμημάτων Κτηνιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όλοι τους μελλοντικοί συνάδελφοι μας, για τη ενεργή συμμετοχή τους.
Εθελοντές – Φοιτητές, οι οποίοι συνεργάστηκαν άψογα με την πολύπειρη και ακούραστη Γραμματεία της ΕΛΕΚΖΣ, συμβάλλοντας όλοι μαζί, τα μέγιστα στην επιτυχία του FORUM 11.

Ραντεβού στην Αθήνα πλέον,
στο FORUM 12!