Ύστερα από στενή συνεργασία η Interzoo και η Zoomark ανακοινώνουν νέες ημερομηνίες

6 Μαΐου 2020 – Κοινό δελτίο τύπου: Interzoo (W.Z.F. -Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe GmbH) & Zoomark (BolognaFiere)
Απόδοση στα Ελληνικά: Καλλιρρόη Πανοπούλου

Ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19 και για το συμφέρον ολόκληρου του κλάδου, οι διοργανωτές των INTERZOO, W.Z.F. και ZOOMARK INTERNATIONAL, BolognaFiere SpA, συμφώνησαν να αναβάλουν τις αντίστοιχες διετείς εκδηλώσεις τους κατά ένα έτος.
Η INTERZOO θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2021 και η ZOOMARK INTERNATIONAL τον Μάιο του 2022.

Η παγκόσμια πανδημία έχει επηρεάσει την υγεία, τις κοινωνίες και τις οικονομίες σε περισσότερες από 185 χώρες. Το 2020 είναι μια δύσκολη χρονιά για πολλές επιχειρήσεις. Κατά συνέπεια, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πολλών εκθεσιακών κέντρων, διοργανωτών εμπορικών εκθέσεων και κλάδων της βιομηχανίας βρίσκεται σε κατάσταση αναταραχής.
Αυτό ισχύει επίσης και για τις εμπορικές εκθέσεις του κλάδου των κατοικίδιων ζώων. Δεδομένης της σοβαρότητας της παγκόσμιας κρίσης και με την ελπίδα να βρεθεί μια λύση που να εξυπηρετεί το συμφέρον της βιομηχανίας, η W.Z.F., διοργανωτής της INTERZOO και η BolognaFiere, διοργανωτής της ZOOMARK INTERNATIONAL, συμφώνησαν και προγραμμάτησαν εκ νέου τις εκθέσεις τους στο αντίστοιχο επόμενο έτος. Και οι δύο διοργανωτές αντιμετώπισαν το πρόβλημα από κοινού, για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης.
Ανταποκρινόμενη στην ανάγκη του κλάδου, η INTERZOO αναβλήθηκε για τον επόμενο χρόνο και θα πραγματοποιηθεί στη Νυρεμβέργη από 1 έως 4 Ιουνίου 2021, ενώ η βιομηχανία θα συναντηθεί ξανά στη Μπολόνια από τις 9 έως τις 12 Μαΐου 2022 στη ZOOMARK INTERNATIONAL.

Η Δρ. Rowena Arzt, Διευθύντρια Εκθετών της W.Z.F. GmbH, εξηγεί ότι “μετά από μια παγκόσμια κρίση απαιτείται μια παγκόσμια εμπορική έκθεση για να δώσει στον κλάδο τη θετική ώθηση που χρειάζεται. Οι εμπορικές εκθέσεις γενικά, αποτελούν ένα σημαντικό μέσο για την ενίσχυση της διαδικασίας αποκατάστασης ενός κλάδου μετά από μια κρίση, και ενεργούν ως καταλύτες για κάθε βιομηχανία και για κάθε οικονομία”.

“Λόγω της έκτακτης ανάγκης του COVID-19, το ημερολόγιο των διεθνών εκθέσεων έπρεπε να τροποποιηθεί ουσιαστικά”, ανακοινώνει ο Antonio Bruzzone, Γενικός Διευθυντής της BolognaFiere. “Σήμερα περισσότερο από ποτέ, προσπαθούμε να προσφέρουμε στον επιχειρηματικό κόσμο νέα εργαλεία και ολοένα και πιο έντονη υποστήριξη. Η τεχνογνωσία μας ως διοργανωτής διεθνών εμπορικών εκθέσεων, μας επιτρέπει να προσφέρουμε στην επιχειρηματική κοινότητα και για τον κλάδο των κατοικίδιων ζώων, η οποία θα βρίσκεται στη Μπολόνια το 2022 για τη ZOOMARK INTERNATIONAL.”

Αναβάλλοντας τις αντίστοιχες εμπορικές εκθέσεις τους κατά ένα χρόνο, οι W.Z.F.
και η BolognaFiere επέλεξαν μια δίκαιη συμφωνία για να υποστηρίξουν τον κλάδο των κατοικίδιων ζώων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και οι δύο διοργανωτές ελπίζουν ότι επιλέγοντας τόσο δραστικά μέτρα σε δύσκολους καιρούς, μπορούν να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση της οικονομικής ζημίας που υπέστη ο κλάδος.