Interzoo 2024: Η ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!

Ένα µήνα πριν ξεκινήσει, στις 7 Μαΐου 2024, η κορυφαία διεθνής εµπορική έκθεση για τον κλάδο των προϊόντων για τα κατοικίδια ζώα έχει εξαντληθεί – παρά το γεγονός ότι διαθέτει πολύ µεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο µε δύο επιπλέον αίθουσες σε σύγκριση µε την Interzoo 2022.

Ως η µεγαλύτερη και το πιο σηµαντικό σηµείο συνάντησης για τη διεθνή βιοµηχανία ζώων συντροφιάς, η Interzoo 2024 (7 – 10 Μαΐου) θα είναι και πάλι η πιο διάσηµη πλατφόρµα στον κόσµο για νέα προϊόντα αλλά και για τις τάσεις στον κλάδο. Ως η κορυφαία εµπορική έκθεση του κλάδου, η Interzoo προσφέρει την πιο ολοκληρωµένη επισκόπηση προϊόντων όλων των σχετικών τµηµάτων σε µια αναπτυσσόµενη βιοµηχανία κατοικίδιων ζώων.

Στις αρχές Φεβρουαρίου 2024, ο διοργανωτής της Interzoo, WZF (Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe GmbH) ανακοίνωσε ένα νέο ρεκόρ, µε τον αριθµό των εκθετών να ξεπερνά τους 2.000. Λόγω της σταθερά υψηλής ζήτησης, έχει πλέον διατεθεί και ο υπόλοιπος εκθεσιακός χώρος.

Πάνω από 2.000 εταιρείες από περίπου 70 χώρες θα παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις λύσεις τους σε 14 εκθεσιακούς χώρους που καλύπτουν έναν συνολικό εκθεσιακό χώρο άνω των 140.000 τετραγωνικών µέτρων. «Οι sold-out αίθουσες της Interzoo που σπάνε τα ρεκόρ όσον αφορά τον αριθμό των εκθετών, τον εκθεσιακό χώρο και τη διεθνοποίηση δείχνουν την τεράστια ελκυστική δύναμη της Interzoo για τη σταδιακά αναπτυσσόμενη διεθνή βιομηχανία των προϊόντων κατοικίδιων ζώων», λέει ο Gordon Bonnet, Διευθύνων Σύµβουλος των WZF και ZZF (Γερµανικός σύλλογος Pet Trade & Industry Association, θεσµικός χορηγός της Interzoo). «Για τους εμπορικούς επισκέπτες, δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσουν από πρώτο χέρι την απίστευτη σειρά νέων προϊόντων και συναρπαστικών εταιρειών, να δημιουργήσουν επαφές και να αντλήσουν έμπνευση!»

Μοναδική παρουσίαση της αγοράς

Η ισχυρή διεθνής παρουσία στην κορυφαία παγκόσµια έκθεση, η οποία διαθέτει εκθέτες από το εξωτερικό, µε ποσοστό συµµετοχής περίπου 86%, εξασφαλίζει µια ασυναγώνιστη επισκό0πηση της παγκόσµιας αγοράς. Μετά τη Γερµανία, οι χώρες µε τον µεγαλύτερο αριθµό εκθετών είναι η Κίνα, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Τουρκία, οι ΗΠΑ, το Βέλγιο και το Ηνωµένο Βασίλειο. Θα υπάρχουν συνολικά 15 εθνικά περίπτερα, από τη Βραζιλία (δύο περίπτερα εκ των οποίων το ένα αφιερωµένο στα ενυδρεία), τον Καναδά, την Κίνα (δύο περίπτερα), την Τσεχία, τη Γαλλία, το Χονγκ Κονγκ, την Ινδία, την Ιταλία, την Κορέα, τη Μαλαισία, την Ταϊβάν, ΗΒ και ΗΠΑ. Η WZF έχει σηµειώσει αύξηση των εγγραφών για χώρο στα περίπτερα από ορισµένες ευρωπαϊκές χώρες, π.χ. από την Ιταλία (+31%), την Πολωνία (+27%) και την Τουρκία (+26%).

Υπήρξε επίσης ισχυρότερη ζήτηση από χώρες εκτός Ευρώπης, π.χ. από τις ΗΠΑ (+60%), την Ινδία (+34%) και τη Νότια Κορέα, η οποία έχει σχεδόν διπλασιάσει την περιοχή προβολής της. Η Κίνα, η οποία έστειλε µόνο 29 εκθέτες το 2022 λόγω των ταξιδιωτικών περιορισµών που σχετίζονται  µε την πανδηµία, αντιπροσωπεύει τη µεγαλύτερη ανάπτυξη στην περιοχή προβολής µε δεκαπενταπλάσια αύξηση. «Η ισχυρότερη ζήτηση σε όλες τις ηπείρους δείχνει πόσο σημαντική είναι η Interzoo ως εμπορική πλατφόρμα για την καινοτομία και ως τόπος συγκέντρωσης φορέων λήψης αποφάσεων της βιομηχανίας από όλο τον κόσμο», µας λέει η Dr Rowena Arzt, Διευθύντρια Εκθέσεων του διοργανωτή της Interzoo, WZF.

Ποσοστά προϊόντων στην Interzoo 2024

Όπως και στο παρελθόν, τα προϊόντα για σκύλους και γάτες αποτελούν την πλειοψηφία των εκθεµάτων, µε το 81,2% όλων των εκθετών να αντιπροσωπεύουν αυτή την ενότητα. Οι επόµενες µεγαλύτερες κατηγορίες προϊόντων είναι τα µικρά ζώα και τα τρωκτικά (14,1%), τα ενυδρεία και τα μterrarium (13,3%), τα διακοσµητικά πτηνά (11,6%) και η τεχνολογία τροφίµων για κατοικίδια (8,4).

Αναμένονται πολλοί διεθνείς εμπορικοί επισκέπτες

Λαµβάνοντας υπόψη αυτά τα στοιχεία που σπάνε ρεκόρ, η Dr Rowena Arzt είναι σχεδόν βεβαία ότι θα υπάρχουν πολλοί διεθνείς επισκέπτες: «Η σημασία της Interzoo ως κορυφαίας διεθνούς έκθεσης και πυξίδας για έναν τομέα που διαφοροποιείται την καθιστά το πιο δημοφιλές περιβάλλον για την καλλιέργεια διεθνών επαφών, διαλόγου και ανάπτυξης των επιχειρήσεων». Ξεκινώντας µε το Petfood Forum Europe τη Δευτέρα 6 Μαΐου 2024, οι δραστηριότητες της εβδοµάδας στην Interzoo θα χαρτογραφήσουν ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασµού και τη δηµιουργική δύναµη της βιοµηχανίας προµηθειών για κατοικίδια ζώα µέσα από πληροφορίες αγοράς, καινοτόµες ειδικές παρουσιάσεις και κάλυψη επίκαιρων θεµάτων όπως η βιωσιµότητα.