Γιατί να ασφαλίσω την επιχείρησή μου;

γράφουν:
Πέτρος Μπολιεράκης, Ασφαλιστικός Σύμβουλος ΕΘΝΙΚΗΣ
Eλευθερία Μικρογιαννάκη, Ασφαλιστικός Σύμβουλος ΕΘΝΙΚΗΣ

Η καθημερινότητα στην ζωή ενός επιχειρηματία στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη. Άγχος, υποχρεώσεις, φορολογία, πιστωτές, αναζήτηση νέων πελατών, προμηθευτές, χρέη κάνουν αρκετούς από εμάς να χάνουν τον ύπνο τους. Το να σκεφτεί ένας επιχειρηματίας να ασφαλίσει την επιχείρησή του και την λειτουργία της, ίσως φαντάζει σε αρκετούς ένα επιπλέον έξοδο.

H καθημερινότητα έχει αποδείξει ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αρκετούς κινδύνους με ένα κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα

Όμως η καθημερινότητα αυτή έχει αποδείξει ότι αρκετούς κινδύνους που απειλούν την υπόσταση, ίσως και την βιωσιμότητα της επιχείρησής μας μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε με την προσθήκη του κατάλληλου ασφαλιστικού προγράμματος, από μία μεγάλη και αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία, στο “οπλοστάσιο” της επιχείρησής μας.

Είναι συχνό το φαινόμενο επιχειρήσεων που έκλεισαν εν μια νυκτί λόγω μιας φυσικής καταστροφής (πλημμύρα, φωτιά, σεισμός), μίας κλοπής χρημάτων ή περιουσιακών στοιχείων, ή ακόμα και εξαιτίας απαιτήσεων τρίτων για μία ζημιά που προκλήθηκε από την εν λόγω επιχείρηση.
Η γενικότερη οικονομική κατάσταση εντείνει τις επιπτώσεις ενός τέτοιου περιστατικού, το οποίο είναι εξαιρετικά εύκολο και οικονομικό να αντιμετωπιστεί με τη ύπαρξη ενός ασφαλιστικού προγράμματος. Κάθε επιχείρηση και κάθε επαγγελματική δραστηριότητα αντιμετωπίζει συγκεκριμένους κινδύνους ανάλογα τα χαρακτηριστικά που έχει.
Ένα προσεκτικά μελετημένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της επιχείρησής μας ασφαλιστικό πρόγραμμα αποτελεί το δίχτυ ασφαλείας μας σε δύσκολες ή άτυχες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή.
• Η κάλυψη του κόστους των κλεμμένων εμπορευμάτων αλλά και των υλικών ζημιών που προκαλούνται σε τέτοιες περιπτώσεις θα ανακουφίσουν τον προνοητικό επιχειρηματία.
Η αποκατάσταση των ζημίων σε περίπτωση πυρκαγιάς, πλημμύρας ή σεισμού θα επιτρέψει την απρόσκοπτη λειτουργία μιας επιχείρησης ακόμα και αν χρειαστεί η μετεστέγασή της.
• Η ασφάλιση της αστικής ευθύνης από τη λειτουργία της επιχείρησης και του προσωπικού ατυχήματος μέσα στην επιχείρηση εξασφαλίζουν την ομαλή συνέχιση των εργασιών χωρίς να μας απασχολούν απρόβλεπτες οικονομικές απαιτήσεις τρίτων.
Η διακίνηση των εμπορευμάτων, η απώλεια κερδών ή ακόμα και η κατάχρηση της εμπιστοσύνης των εργαζομένων είναι κίνδυνοι που απειλούν μία επιχείρηση και όμως σπανίως έχουμε την προνοητικότητα να τους καλύψουμε.
Η εργοδοτική ευθύνη και η ομαδική ασφάλιση των εργαζομένων επιτρέπουν σε μια επιχείρηση να βγεί αλώβητη από δύσκολες καταστάσεις που δεν γίνεται να προβλεφθούν.

Η πορεία, η εξέλιξη και η ανάπτυξη μιας επιχείρησης δεν μπορεί να αφήνεται στην τύχη! Μία κακή στιγμή είναι ικανή να ανατρέψει τις ισορροπίες και να δημιουργήσει σοβαρά έως και μη αναστρέψιμα προβλήματα για μια επιχείρηση, για μια οικογένεια, για τους κόπους μιας ζωής!

Το μαγαζί μας, το κατάστημά μας, η εταιρεία μας είναι το βιοποριστικό μας μέσο. Είναι το βασικότερο περιουσιακό μας στοιχείο. Είναι το μέσο να εκπληρώσουμε τα σχέδια και τα όνειρα, τα δικά μας και των δικών μας ανθρώπων!
Η ασφάλισή της είναι το μόνο έσοδο που θα βρούμε στο ταμείο της σε μια δύσκολη στιγμή.

Ελευθερία Μικρογιαννάκη
Ασφαλιστικός Σύμβουλος ΕΘΝΙΚΗΣ
[email protected]
κιν. 6973 385 483

Πέτρος Μπολιεράκης
Ασφαλιστικός Σύμβουλος ΕΘΝΙΚΗΣ
[email protected]
κιν. 6938 781 931