Επίσκεψη στην Interzoo 2022

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ COVID-19

Στη Γερμανία, η ομοσπονδιακή και η πολιτειακή κυβέρνηση συμφώνησαν να μειώσουν τα εκτεταμένα μέτρα για τον κορονοϊό σε ελεγχόμενα βήματα. Τα περισσότερα από τα αυστηρότερα μέτρα προστασίας καταργήθηκαν στις 20 Μαρτίου. Ωστόσο, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν βασικά μέτρα προστασίας, όπως οι υποχρεωτικές μάσκες σε εσωτερικούς χώρους.
Επιπλέον, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν χαρακτηρίζει πλέον τις χώρες ως ζώνες κινδύνου. Ως αποτέλεσμα, καταργήθηκαν επίσης η καραντίνα και οι περιορισμοί κατά την είσοδο στη χώρα από το εξωτερικό.

Ωστόσο, για να εισέλθει κάποιος στη Γερμανία, εξακολουθεί να είναι απαραίτητο αρνητικό αποτέλεσμα σε έλεγχο για κορονοϊό, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης. Εάν αποφασίσετε την επίσκεψή σας με αρνητικό τεστ τότε ο έλεγχος θα πρέπει να έχει γίνει το πολύ 48 ώρες πριν από την άφιξη στη Γερμανία (τεστ αντιγόνου) ή 48 ώρες πριν από την είσοδο στο πρώτο σημείο επιβίβασης για αναχώρηση(PCR, RT-LAMP ή TMA). Η απόδειξη αρνητικού τεστ πρέπει να είναι διαθέσιμη στα γερμανικά, αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά ή ισπανικά σε έντυπη ή ψηφιακή μορφή. (Πηγή: www.auma.de)

Σύμφωνα με τη λίστα της Ένωσης της Γερμανικής Βιομηχανίας Εμπορικών Εκθέσεων AUMA, τα αναγνωρισμένα εμβόλια μέχρι στιγμής είναι: Johnson & Johnson, Moderna, Oxford/AstraZeneca, Pfizer/BioNTech και Novavax. Δύο δόσεις του εμβολίου απαιτούνται για την είσοδο στη χώρα. Ωστόσο, τα εμβόλια Sinovac και Sputnik δεν αναγνωρίζονται. Η απόδειξη του εμβολιασμού και των διαγνωστικών τεστ μπορεί να παρασχεθεί σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή στα γερμανικά, αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά ή γαλλικά.

Για περισσότερες ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με το θέμα της εισόδου καθώς και της άφιξης στη χώρα, επισκεφθείτε:
https://www.interzoo.com/en/visitors/travel/travelinformation