Έφτασε η στιγμή…

Bασίλης Γουλιέλμος
Εκδότης
[email protected]

Χωρίς αμφιβολία, ζούμε μια εποχή αυξανόμενης αστάθειας, με την πανδημία να συνεχίζει να μας απασχολεί και έντονες τις αναφορές για εντεινόμενη διεθνή οικονομική κρίση, η οποία φέρνει πίεση τιμών και αυξήσεις.

Η βαθιά μας όμως πεποίθηση πως η ελπίδα βρίσκεται στη δράση, μας ωθεί για ακόμα μια φορά ώστε με την άρση των περιορισμών στη διοργάνωση των εμπορικών εκθέσεων, να επανασχεδιάζουμε την έκθεση του 2022, με κύριο στόχο να φέρει τον κλάδο των ζώων συντροφιάς στο προσκήνιο. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αποκτούν ιδιαίτερο νόημα τα λόγια του Βρετανού συγγραφέα G.K.Chesterton:
«Δεν πιστεύω στην αναπόδραστη ανθρώπινη μοίρα. Πιστεύω στη μοίρα που περιμένει τους ανθρώπους αν δεν δράσουν».
Γι’ αυτό και αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί, οι επιχειρηματίες του κλάδου μας δρούνε αποφασιστικά και δουλεύουν πραγματικά σκληρά είτε από τη πλευρά της χονδρικής είτε από τη γραμμή της λιανικής. Σε κάθε επικοινωνία μαζί τους αναγνωρίζω αυτόν τον αγώνα. Αλλά και εμείς στις δικές μας “επάλξεις” στηρίζουμε, ενημερώνουμε και προχωρούμε τον κλάδο. Και είμαι προσωπικά ιδιαίτερα ευτυχής που μετά από επίμονη προσπάθεια η κλαδική έκθεση Pets Today 2022 θα γίνει πραγματικότητα το φθινόπωρο του επόμενου χρόνου.
Σε κάθε τεύχος του περιοδικού θέλουμε να επικοινωνούμε μαζί σας καλά νέα, να μοιραστούμε την ελπίδα και τα όνειρα.
Στις σελίδες που ακολουθούν θα διαβάσετε αρκετά από αυτά.
Προσωπικά όμως σε αυτή την εισαγωγή θα ήθελα να σταθώ, σε δύο σημαντικές ειδήσεις για δύο ανθρώπους, πραγματικούς φίλους και συνεργάτες που έφυγαν από τη ζωή.
Στον Γιάννη Ανδρεάδη, στον Γιάννη, έναν φίλο και άνθρωπο που αγάπησε και δούλεψε για την ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα και στον Reider Sterenborg μια κορυφαία και πολυσχιδή προσωπικότητα που συνέβαλε καθοριστικά με τη συνεχή παρακολούθηση εκ μέρους του, των τεκταινόμενων τόσο στο ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο γίγνεσθαι. Και οι δύο άφησαν το στίγμα τους και τη σφραγίδα τους και βοήθησαν σημαντικά στην πρόοδο και βελτίωση του κλάδου μας. Στις σελιδες του περιοδικού θα διαβάσετε περισσότερα εις μνήμην τους.
Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και σας την ανταποδίδουμε με τις προσπάθειές μας, αλλά και επιβραβεύοντάς σας με πληροφορίες και αρθρογραφία, δίνοντας λύσεις σε πραγματικά προβλήματα.
Στόχος: Η ανάδειξη των κατοικίδιων ανάμεσα στα στοιχεία του ευ ζην που τώρα και πάντα εξακολουθεί να μας εμπνέει.

Σας ευχαριστώ,
Βασίλης Γουλιέλμος