Diusapet

ΙΣΤΟΡΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

γράφει ο Luca Balletta, Managing Director Diusapet.com
μετάφραση-Απόδοση στα ελληνικά: Καλλιρρόη Πανοπούλου

Η εμπειρία μας στη παραγωγή προϊόντων διατροφής για σκύλους και γάτες ξεκινά το 1901, έτος σταθμό, αφού τη χρονιά αυτή δημιουργήθηκε η πρώτη γραμμή παραγωγής φυσικών προϊόντων διατροφής της Diusapet για την φροντίδα και την υγεία των ζώων συντροφιάς στην Ευρώπη.
Σήμερα αντιπροσωπεύουμε μια πολυμορφική εξειδικευμένη ομάδα από επιστήμονες με γνώσεις στην διατροφή, στην παραγωγή τροφών για κατοικίδια και επιλεγμένων εκτροφέων σκύλων και γατών, όλοι ενωμένοι από το ίδιο πάθος και την αγάπη μας για τα ζώα. Βασίζουμε τη σχεδίαση και την ανάπτυξη των συνταγών μας σε επιστημονικά στοιχεία· εκπονούμε έρευνες και μελέτες γύρω από τις τροφές μας με απόλυτα ηθικό και αβλαβή τρόπο για τα μικρά ζώα, διαθέτοντας τις κορυφαίας ποιότητας, απόλυτα φυσικές συνταγές μας σε σκύλους και γάτες που ζούν σε οικογένειες ή που ασθενούν από φυσικά αίτια. Κατά αυτόν τον τρόπο, τα θεραπεύουμε δωρεάν, ενώ παράλληλα αποδεικνύουμε την αποτελεσματικότητα των συνταγών μας. Όλη μας η προσπάθεια τα τελευταία 120 χρόνια στοχεύει στο να εξασφαλίσει την ευημερία και την μακροζωία των μικρών τετράποδων φίλων μας.

Φιλοσοφία

Επιλέγουμε τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε σε όλες μας τις συνταγές με σεβασμό και φροντίδα· για να τις χειριστούμε με προσοχή και επάρκεια, επιλέγουμε να δουλέψουμε με προηγμένα τεχνολογικά μέσα και αυστηρότατες προδιαγραφές, εφάμιλλα με την παραγωγή τροφών για ανθρώπινη κατανάλωση. Προκειμένου να εγγυηθούμε μια λύση για κάθε διατροφική ανάγκη, διαμορφώνουμε τις συνταγές μας ακολουθώντας τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην κτηνιατρική επιστήμη, καθώς όλες μας οι προσπάθειες έχουν ένα και μοναδικό κίνητρο: Τον μικρό τετράποδο φίλο μας, στην πρώτη θέση.

“Ο μικρός τετράποδος φίλος σας είναι η κινητήρια δύναμη όλων των ενεργειών μας και κάθε επιλογή μας γίνεται για να στηρίξουμε την υγεία και την ευημερία του”

Επιστήμη

Η επιστημονική μας ομάδα, μαζί με τη συνεχή εργαστηριακή μας δραστηριότητα, τόσο εσωτερικά όσο και με τη βοήθεια εξωτερικών εργαστηρίων, διεκπεραιώνει πλήρως “cruelty free” και ηθικές επιστημονικές μελέτες, σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες καθηγητές και πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Αυτή η επιστημονική προσέγγιση μας δίνει την δυνατότητα να βελτιωνόμαστε συνεχώς.
Προάγουμε δύο είδη έρευνας:
– Δοκιμές διατροφής σε υγιή ζώα: Συγκρίνουμε παραμέτρους όπως η γευστική ικανοποίηση και η γενική ευεξία των μικρών ζώων, που περιλαμβάνει την κατάσταση του τριχώματος και του δέρματος, τα περιττώματα καθώς και άλλες σημαντικές παραμέτρους υγείας και ευεξίας.
– Κλινικές δοκιμές σε ασθενή ζώα με προϋπάρχουσες παθήσεις (ήδη άρρωστα), τα οποία υποστηρίζουμε με την πιο κατάλληλη διατροφική λύση, προκειμένου αποδείξουμε την καταλληλότητά της με στόχο να βελτιώνουμε συνεχώς τις συνταγές μας αλλά κυρίως την αποτελεσματικότητά τους.

Η προσέγγιση αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να καινοτομούμε συνεχώς με έναν και μοναδικό σκοπό: Να βελτιώσουμε την υγεία των τετράποδων φίλων μας.

“Η διατροφική μας προσέγγιση βασίζεται ολοκληρωτικά στην επιστήμη, ως το πιο σταθερό θεμέλιο στο οποίο χτίζεται κάθε ιδέα σχετική με τη διατροφή”

Τεχνολογία

Η ιδιόκτητη παραγωγική μονάδα της DIUSA PET στην Ιταλία, χρησιμοποιεί επιλεγμένες φυσικές και άκρως ποιοτικές πρώτες ύλες, επεξεργασμένες με τις πιο προηγμένες τεχνολογικές μεθόδους. Καθώς γνωρίζουμε τις πρώτες ύλες που προσθέτουμε στις συνταγές μας και επιθυμούμε να διατηρήσουμε τη διατροφική αξία των συστατικών τους, μαγειρεύουμε στον ατμό, με μια ήπια θερμική επεξεργασία, απαραίτητη για να γίνουν εύπεπτα όλα τα συστατικά, διατηρώντας ταυτόχρονα όσο το δυνατόν περισσότερα από τα διατροφικά χαρακτηριστικά τους.
Οι εγκαταστάσεις παραγωγής μας είναι πιστοποιημένες με ISO 22000, είναι το ISO που συνήθως εφαρμόζεται σε μονάδες παραγωγής προϊόντων διατροφής για ανθρώπους και ISO 9001. Ταυτόχρονα, ακολουθούμε τις κορυφαίες μεθόδους παραγωγής για να συνδυάσουμε την τεχνολογία, τον σεβασμό προς το περιβάλλον, την ασφάλεια και τον ποιοτικό έλεγχο, βασιζόμενοι σε ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο εντός της παραγωγής μας, στο οποίο μπορούμε να μελετάμε και να εξασφαλίζουμε την ποιότητα κάθε συστατικού που χρησιμοποιείται αλλά και κάθε τελικού προϊόντος που φτάνει στο πιάτο του μικρού σας φίλου.

“Ο μοναδικός τρόπος για να παράγεις πραγματικά υγιεινή διατροφή είναι να επιλέξεις προσεκτικά τις πρώτες ύλες και να τις χειριστείς με σεβασμό.”

Συστατικά

Οι πηγές πρωτεϊνών που επιλέγονται από την Diusapet για όλα της τα προϊόντα, περνούν αυστηρότατους ελέγχους ποιότητας και αναλύσεων. Πέρα από την αυστηρή επιλογή προμηθευτών, όλα τα συστατικά ζωικής προέλευσης υποβάλλονται σε πολλαπλές αναλύσεις. Η φρεσκάδα και η ασφάλειά τους ελέγχονται μικροβιολογικά, όπως και η πιθανότητα ανεπιθύμητων προσμίξεων. Η διατροφική τους αξία διερευνάται, προσδιορίζοντας την ευπεψία τους και αναλύοντας εις βάθος την πλήρη σύνθεσή τους σε αμινοξέα, το οποίο μεταφράζεται ως η ποιότητα των επιμέρους «στοιχείων» που συνθέτουν τις πρωτεΐνες. Αυτός είναι και ο πιο σημαντικός παράγοντας όσον αφορά την πληρότητα μιας πηγής πρωτεΐνης.

Οι πηγές των λιπιδίων, ισάξια σημαντικές με αυτές των πρωτεϊνών, ελέγχονται εξίσου: ιχθυέλαια και λίπη κοτόπουλου συντηρούνται με φυσικά αντιοξειδωτικά, αξιολογείται η φρεσκάδα τους, ο βαθμός οξείδωσης και η οξύτητα και αναλύονται λεπτομερώς προκειμένου να “αποκαλύψουν” τη σύνθεσή τους σε απαραίτητα λιπαρά οξέα που συνθέτουν τα λιπίδια. Αυτό συμβαίνει για να εξασφαλιστούν οι βέλτιστες σχέσεις μεταξύ απαραίτητων Ωμέγα-6 και Ωμέγα-3.

Οι πηγές υδατανθράκων, απαραίτητες για τον σχηματισμό της κροκέτας, ελέγχονται στον ίδιο βαθμό. Επιλέγουμε τα βασικά αυτά συστατικά σύμφωνα με την ευπεψία του περιεχόμενου αμύλου – μορίου ενεργειακών αποθεμάτων. Η DIUSA PET επιλέγει αυστηρά πηγές αμύλου χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη για τις συνταγές συντήρησης, όπως άμυλο μπιζελιών και γλυκοπατάτα και πολύ εύπεπτες πηγές αμύλου, ρύζι και πατάτα, για τις συνταγές φροντίδας, οπού οι διατροφικές ανάγκες απαιτούν τη γρηγορότερη δυνατή παροχή ενέργειας.

“Επιλογή πρώτων υλών σημαίνει ότι γνωρίζεις την προέλευσή τους, πώς έχουν καλλιεργηθεί και τι περιέχουν, βαθιά στην μοριακή τους δομή.
Αδιαμφισβήτητα, αυτό σημαίνει ότι αγαπάς αυτή τη διαδικασία.”

Φυτοθρεπτικά και άλλα λειτουργικά συστατικά

Η DIUSA PET, στην ενδελεχή αναζήτησή της για καινοτομία, επέλεξε να εμπλουτίσει τις συνταγές της με φυσικά φυτοθρεπτικά και άλλα φυσικά συστατικά με ισχυρή λειτουργική δράση. Η πανίσχυρη φυσική ανάμιξη αρωματικών φυτών, όπως το γαρύφαλο, ο κουρκουμάς, το δεντρολίβανο και το λεμόνι, αποτελούν το κοινό χαρακτηριστικό ολόκληρης της σειράς Holistic και περιλαμβάνει πολύ υψηλή συμμετοχή σε δραστικές ουσίες. Η αλόη που χρησιμοποιείται είναι απολύτως φυσική καθώς παράγεται σύμφωνα με κατοχυρωμένη διαδικασία και προσφέρει υψηλότατο επίπεδο δραστικών ουσιών. Η φυσική ρίζα τζίνσενγκ είναι φημισμένη εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ανατολική ιατρική για τις ευεργετικές της ιδιότητες.

“Στην φύση βρίσκουμε τα πάντα.
Η φύση είναι η μητέρα μας, είναι η έμπνευσή μας, είναι ο οδηγός μας, σε αυτή την ζωή.”

Καινοτομία

Η Diusapet καινοτομεί σημαντικά με την προσθήκη των ανθών κάνναβης της ποικιλίας Sativa στις συνταγές των τροφών για κατοικίδια. To πολύτιμο αυτό συστατικό προέρχεται από άκρως εκλεκτές ποικιλίες καλλιεργημένες με φυσικά μέσα, χωρίς χημικά πρόσθετα, με αποτέλεσμα εγγυημένα υψηλή ποιότητα, απόλυτη ασφάλεια και μηδενική τοξικότητα.
Η Diusapet χρησιμοποιεί έναν καινοτόμο συνδυασμό τριών επιλεγμένων και αγνών πηγών αμύλου από τα είδη Saccharomyces cerevisiae και Cyberlindnera jadinii. Tα άμυλα που χρησιμοποιούμε καλλιεργούνται αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό και ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και να δεσμεύουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς.
Συμπληρωματικά με το υψηλής ποιότητας ιχθυέλαιο, που προμηθευόμαστε από βιώσιμες φυσικές πηγές, χρησιμοποιούμε επίσης επιπλέον Ωμέγα-3 από φύκια (Schizochytrium sp., πλούσιο σε DHA) ιδιαίτερα χρήσιμο στην αντιμετώπιση των φλεγμονών σε κάθε βαθμό και σημείο του σώματος.
Οι ίνες των ζαχαρότευτλων χρησιμοποιούνται αφού έχουν αφαιρεθεί όλα τα σάκχαρα και είναι εξαγνισμένες, μειώνοντας την ενέργεια της προσλαμβανόμενης τροφής από τα μικρά ζώα με τάση να είναι υπέρβαρα. Eπίσης βοηθούν στη μείωση της απορρόφησης της γλυκόζης και στη διατήρηση του φυσιολογικού επιπέδου σακχάρου στο αίμα. Στις γάτες η αύξηση των φυτικών ινών βοηθά στη μείωση του σχηματισμού τριχόμπαλων, ενώ βοηθά ταυτόχρονα το πέρασμά τους από τον γαστρεντερικό σωλήνα.

Υγεία & ευεξία

Η υγεία του κατοικίδιού σας είναι ο απώτερος σκοπός όλων των ενεργειών μας. Έτσι αρχίσαμε να για να σας εξηγήσουμε την Φιλοσοφία μας και εδώ καταλήγουμε ως μοναδικό μας συμπέρασμα και στο όμορφο ταξίδι μας: «Χωρίς υγεία, το παν είναι ένα τίποτα».
Η υγεία δεν είναι μόνο ένας σωματικός παράγοντας· είναι και ψυχική και συναισθηματική ευεξία. Μόνον όταν το σώμα, το μυαλό και η ψυχή είναι υγιή, έχει πραγματοποιηθεί η ολιστική προσέγγιση: μάλιστα, το αποτέλεσμα δεν είναι απλώς το άθροισμα της κατάστασης των τριών αυτών συνιστωσών, αλλά η συνδυαστική τους επίδραση που ενισχύει την συνολική απόδοση κάθε ζωντανού οργανισμού.
Αυτό είναι η Alleva: Θρεπτικές συνταγές, ικανές να φροντίσουν κάθε συνιστώσα της ζωής μας και να επηρεάσουν θετικά το μυαλό και την ψυχή των αγαπημένων μας μέσω επιστημονικά τεκμηριωμένων συνδυασμών απλών, ποιοτικών και φυτοθρεπτικών συστατικών, που χειριζόμαστε με αγάπη, σεβασμό και πάθος, με την πιο καινοτόμο τεχνολογία και ακολουθώντας την πιστοποιημένη, υψηλών προδιαγραφών παραγωγή μας.
Αυτό είναι η Alleva. Αυτό είναι η αγάπη.

“Η υγεία δεν είναι το παν, μα χωρίς υγεία το παν είναι ένα τίποτα.”