CIPS 2018: ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ, ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ!

γράφει ο Βασίλης Γουλιέλμος, οικονομιλόγος – εκδότης

Από τις 27 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, η βιομηχανία των προϊόντων για τα κατοικίδια ζώα, θα συναντηθεί και πάλι στην Ασία, στην CIPS 2018, τη διεθνή εμπορική έκθεση της Κίνας

Η εξειδικευμένη αυτή εμπορική πλατφόρμα ενημέρωσης, πραγματοποιείται και φέτος στην πόλη Guangzhou και αναμένεται να παρουσιάσει και πάλι όλο το φάσμα της βιομηχανίας των προϊόντων και των αξεσουάρ κατοικίδιων ζώων, διατροφή και σνακς για σκύλους και γάτες μέχρι αξεσουάρ, ενυδρεία και πολλές άλλες καινοτομίες.

Στην Ασία, τα προϊόντα εισαγωγής έχουν πλέον ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο. “Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που βλέπουμε την ανάπτυξη τόσο στον τομέα των εκθεμάτων όσο και στους εκθέτες της CIPS 2018 “, λέει ο Yang Cheng, Πρόεδρος της China Great Wall International Exhibition Co.“Ο εκθεσιακός χώρος έχει αυξηθεί φέτος στα 120.000 τετραγωνικά μέτρα. Με την επέκταση της ασιατικής αγοράς κατοικιδίων, αναμένουμε ακόμα περισσότερους αγοραστές από τις γύρω περιοχές.”

H CIPS (China International Pet Show) διοργανώνεται από την China Great Wall International Exhibition Co. σε συνεργασία με το NürnbergMesse. Η εταιρία διοργάνωσης περιμένει φέτος περίπου 1.500 εκθέτες και 65.000 επισκέπτες. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 1.360 εκθέτες, συμπεριλαμβανομένων των περιπτέρων από το Χονγκ Κονγκ, την Ινδία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, την Κορέα, τη Σιγκαπούρη, τη Βρετανία και την Ταϊβάν, επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους. Τα προϊόντα που εκτίθενται περιλαμβάνουν, προϊόντα διατροφής και καλλωπισμού, μέχρι είδη ένδυσης και σπιτάκια κατοικίδιων ζώων, παιχνίδια και ψηφιακά gadgets. Το τμήμα του ενυδρείου είναι παραδοσιακά ένας σημαντικός θεματικός τομέας. Ως σημαντική συνάντηση της βιομηχανίας στην Ασία, η CIPS είναι μια δημοφιλής εμπορική πλατφόρμα για όλες τις μάρκες και τους κατασκευαστές που επιθυμούν να επεκταθούν ή να αναπτύξουν την παρουσία τους στον κλάδο.

Περισσότερα κατοικίδια ζώα, αναπτυσσόμενη κατηγορία premium
“Συμμετέχουμε με περίπτερο στην CIPS περισσότερα από δέκα χρόνια και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη συνεχή ανάπτυξη της έκθεσης”, λέει ο Munit Kumar, ιδιοκτήτης της ινδικής εταιρείας Kumar Industries, η οποία ειδικεύεται σε πιάτα και κύπελλα υψηλής ποιότητας από ανοξείδωτο χάλυβα. “Η CIPS αντικατοπτρίζει την αυξανόμενη σημασία της κινεζικής και διεθνούς αγοράς προμηθειών των ζώων συντροφιάς.” Για τις διεθνείς εταιρείες, η CIPS είναι μια χρήσιμη πλατφόρμα για την προσέγγιση των αναπτυσσόμενων αγορών προϊόντων και αξεσουάρ κατοικίδιων ζώων στην Κίνα και την υπόλοιπη Ασία. Αυτό τονίζεται επίσης από τους διοργανωτές της CIPS με επικεφαλής τον Yang Cheng, Πρόεδρο της China Great Wall International Exhibition Co.: “Είμαστε περήφανοι να παρουσιάσουμε για πρώτη φορά φέτος το Βραβείο Καινοτομίας CIPS, το οποίο ενισχύει το γεγονός ότι η CIPS εδώ και πολύ καιρό δεν ήταν απλώς πλατφόρμα προμηθειών, αλλά παρέχει ώθηση στην καινοτομία.”

Οι Κινέζοι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για τα εισαγόμενα προϊόντα και τις διεθνείς μάρκες, συμπεριλαμβανομένων και των premium προϊόντων.

Η Κίνα εξακολουθεί να παρουσιάζει έντονη ανάπτυξη στον πληθυσμό των κατοικίδιων ζώων της. Συγκεκριμένα, γίνεται όλο και πιο σύνηθες να προτιμώνται μικρότεροι σκύλοι και γάτες ως κατοικίδια ζώα, όπως αναφέρει η ανάλυση της Euromonitor International.
Η κινεζική αγορά ζώων συντροφιάς εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει σημειώσει ρυθμό ανάπτυξης άνω του 20% τα τελευταία πέντε χρόνια. Σε άλλες ασιατικές χώρες όπως η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία, η Ινδονησία ή η Σιγκαπούρη, η αγορά κατοικίδιων ζώων αυξάνεται επίσης.

Υποστηρικτικό πρόγραμμα
Ένα εκτεταμένο πρόγραμμα υποστήριξης συμπληρώνει κατάλληλα την έκθεση CIPS. Ειδικά για τους διεθνείς επισκέτες και εκθέτες, το GlobalPETS Forum Asia θα λάβει χώρα μια ημέρα πριν από την εμπορική έκθεση. Το 2018 το θέμα του συνεδρίου είναι:
“Global Pet Business in a Nutshell”.

Το ντεμπούτο του φέτος κάνει και το βραβείο CIPS Innovation Award, όπου μια κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα βραβεύσει ιδιαίτερα καινοτόμα προϊόντα από διάφορες κατηγορίες. Το πρόγραμμα υποστήριξης περιλαμβάνει επίσης το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλωπιστικών Ψαριών, το οποίο καλύπτει 20 είδη ψαριών και απευθύνεται στην κοινότητα των φίλων του ενυδρείου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Cips:
www.cipscom.com