ARIUM 2024: ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΝΥΔΡΕΙΩΝ & ΕΞΩΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Ο στόχος αυτού του φεστιβάλ είναι να προσφέρει στους επισκέπτες μια σπάνια ευκαιρία να ταξιδέψουν στον κόσμο των εξωτικών ερπετών, των αμφίβιων, των αρθρόποδων και των εντόμων, καθώς και των ψαριών τόσο του γλυκού όσο και του αλμυρού νερού. Σκοπός είναι να γνωρίσουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις φροντίδας τους, ανάλογα με το οικοσύστημα στο οποίο ανήκουν.

Παράλληλα με τo φεστιβάλ, για 4η φορά στη χώρα μας, θα διεξαχθεί ο Διεθνής Διαγωνισμός Δίσκων, Best of Discus 2024, καθώς και ένας ξεχωριστός διαγωνισμός βιοτοπικών οικοσυστημάτων (ARIUM), δηλαδή οικοσυστημάτων που μιμούνται όσο το δυνατό περισσότερο τους φυσικούς βιότοπους των ειδών, ανάλογα με τη γεωγραφική τους προέλευση.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια και παρουσιάσεις από διεθνώς καταξιωμένους ομιλητές, καθώς επίσης και πολλές διαδραστικές ξεναγήσεις στον μαγικό κόσμο των τροπικών ζώων.. Αυτό που ξεκίνησε ως ένα μικρό όνειρο, φέτος μετατρέπεται σε ένα αληθινό ραντεβού που δεν χάνεται για τους φίλους των ARIUM’s.

Τι θα δεί ο επισκέπτης:

Παρουσιάσεις βιοτοπικών ενυδρείων.

Στο χώρο της έκθεσης θα είναι στημένα βιοτοπικά ενυδρεία το καθένα από τα οποία θα παρουσιάζει ένα συγκεκριμένο βιότοπο του πλανήτη για να σας ταξιδέψει σε μακρινά τροπικά οικοσυστήματα και να γνωρίσετε μερικά από τα ψάρια και τα φυτά που ζουν εκεί.

Επιδείξεις αρχιτεκτονικής ενυδρείων.

Ένα ενυδρείο εκτός από αντιγραφή της φύσης μπορεί να είναι και έργο τέχνης. Μερικοί από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες aquascapers, θα παρουσιάσουν ζωντανά μπροστά σας τον τρόπο στησίματος ενός ενυδρείου. Κρατήστε την υπόσχεση τους ότι δεν θα κρύψουν κανένα από τα μυστικά τους.

2 ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στο χώρο της έκθεσης θα υποδεχθείτε τη μαγεία του υποβρύχιου κόσμου με δύο φανταστικούς διαγωνισμούς ενυδρείων και ψαριών!

Διεθνές διαγωνισμός δίσκων best of discus 2024

Για τέταρτη φορά στη χώρα μας διοργανώνεται διεθνής διαγωνισμός που αφορά στο βασιλιά του Αμαζονίου. Πολύχρωμοι και άρτια μορφολογικά δίσκοι θα φιλοξενηθούν στα ενυδρεία του διαγωνισμού από κάθε μεριά του κόσμου και θα κριθούν από διεθνή πολυμελή κριτική επιτροπή.

Διαγωνισμός βιοτοπικού paludarium

Στα πλαίσια του φεστιβάλ Arium, διοργανώνεται διαγωνισμός στησίματος βιοτοπικού οικοσυστήματος. Από τροπικά paludariums τα οποία αναπαριστούν κάποιο σημείο των δασών της βροχής στον Αμαζόνιο, εως ένα τμήμα της καυτής ερήμου στην Αριζόνα, οι διαγωνιζόμενοι θα σας προφέρουν μαγικές εικόνες τις οποίες τις έχετε δει πιθανόν μόνο σε ντοκιμαντέρ.

EVENTS

Διαγωνισμος βιοτοπικου paludarium

Ο Πρώτος Διαγωνισμός Βιοτοπικού Paludarium στην Ελλάδα!

Mε υπερηφάνεια σας προσκαλούμε σε ένα ακομα εντυπωσιακό γεγονός του ARIUM 2024 Festival: τον Διαγωνισμό Βιοτοπικού Paludarium. Καθώς εισέρχεται για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή, αυτός ο διαγωνισμός αναδεικνύει την τέχνη και τη δημιουργικότητα των ενυδριοφίλων και των ερασιτεχνών οικολόγων.

Στο ARIUM 2024, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τα πιο μοναδικά και εντυπωσιακά Paludarium’s, ενσωματώνοντας τη φυσική ομορφιά του υδρόβιας ζωής αλλά και της πανίδας σε ένα εκπληκτικό οικοσύστημα. Από τις καταπράσινες λιμνοθάλασσες έως τις πανέμορφες βραχώδεις περιοχές, οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν για την καλύτερη αναπαράσταση ενός μοναδικού βιοτοπικού περιβάλλοντος.

Ελάτε να ανακαλύψετε τις αρχιτεκτονικές επιδείξεις και τις εκπληκτικές δημιουργίες που αποδεικνύουν ότι η φύση είναι η καλύτερη πηγή έμπνευσης. Συνδυάζοντας την αισθητική με τη λειτουργικότητα, οι συμμετέχοντες θα προβάλλουν το ταλέντο τους και θα αναδείξουν την αγάπη τους για το φυσικό περιβάλλον.

Μην χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία να εμπνευστείτε και να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης σε ένα φεστιβάλ που συνδυάζει την τέχνη, την επιστήμη και τη διασκέδαση. Σας περιμένουμε στο ARIUM 2024 για να ζήσετε μια αξέχαστη εμπειρία βιοτοπικού παραδείσου!

Το κόστος για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό, ανέρχεται στα 70,00€. Σε αυτό το κόστος περιλαμβάνεται η γυάλινη κατασκευή, η οποία μετά το πέρας του διαγωνισμού, παραμένει στην κυριότητα του διαγωνιζόμενου.

Δηλώσεις  συμμετοχής στο παρακάτω email: [email protected]

Παρουσιασεις βιοτοπικων ενυδρειων

Βιοτοπικά Ενυδρεία!

Τα βιοτοπικά ενυδρεία αποτελούν έναν μοναδικό κόσμο υδρòβιας ομορφιάς και ποικιλίας. Αυτά τα ενυδρεία αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά και τη ζωτικότητα των υδάτων, προσφέροντας μια εκπληκτική εμπειρία για τους επισκέπτες τους. Σε αυτήν την έκθεση, θα εξετάσουμε τη σημασία των βιοτοπικών ενυδρείων και τον τρόπο με τον οποίο συμβάλλουν στην προστασία και τη διατήρηση της υδάτινης βιοποικιλότητας.

Τα βιοτοπικά ενυδρεία αναπαριστούν φυσικά ή ενδεχομένως ενδιαιτηματικά υδάτινα περιβάλλοντα, όπως ποτάμια, λίμνες, και υγροβιότοπους. Αυτά τα ενυδρεία δεν αποτελούν μόνο εντυπωσιακά διακοσμητικα στοιχεια αλλά είναι και πολύτιμα εκπαιδευτικά εργαλεία για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία της διατήρησης των υδάτινων οικοσυστημάτων.

Μέσα από τη διαδραστική παρατήρηση των ειδών που ζουν σε αυτά τα ενυδρεία, οι επισκέπτες μαθαίνουν για τις διαφορετικές πτυχές της ζωής στο νερό, τα οικοσυστήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα υδάτινα περιβάλλοντα. Επιπλέον, η επίσκεψη σε ένα βιοτοπικό ενυδρείο μπορεί να ενθαρρύνει την ανάληψη δράσεων για την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων.

Ένα από τα σημαντικότερα οφέλη των βιοτοπικών ενυδρείων είναι η διατήρηση της βιοποικιλότητας. Αυτά τα ενυδρεία δίνουν τη δυνατότητα στα είδη που απειλούνται από την εκμετάλλευση του ανθρώπινου παράγοντα ή την απώλεια του φυσικού τους περιβάλλοντος να επιβιώσουν και να αναπαραχθούν. Με τη δημιουργία και τη διατήρηση αυτών των ενυδρείων, μπορούμε να συμβάλουμε στην προστασία των απειλούμενων ειδών και την αποκατάσταση των υδάτινων οικοσυστημάτων.

Τα βιοτοπικά ενυδρεία αποτελούν έναν σημαντικό πυλώνα στην προσπάθεια προστασίας και διατήρησης της υδάτινης βιοποικιλότητας. Μέσω της εκπαίδευσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού, της προώθησης της έρευνας και της συνεργασίας με ειδικούς σε περιβαλλοντικά θέματα, τα βιοτοπικά ενυδρεία συμβάλλουν στη διασφάλιση ενός υγιούς και ισορροπημένου υδάτινου οικοσυστήματος για τις μελλοντικές γενιές.

Τέλος, τα βιοτοπικά ενυδρεία προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για την ανακάλυψη και την απολαυση της φυσικής ομορφιάς του υποθαλάσσιου κόσμου. Με την εκθαμβωτική ποικιλία των ειδών και των υδάτινων περιβαλλόντων που προσφέρουν, αυτά τα ενυδρεία δημιουργούν εμπειρίες που μένουν αξέχαστες στους επισκέπτες τους. Με την συνεχή προσπάθεια και δέσμευση για τη διατήρηση αυτών των ενυδρείων, μπορούμε να διασφαλίσουμε έναν φυσικό κόσμο υδάτινης ομορφιάς και πλούτου για τις επόμενες γενιές.

Επιδείξεις αρχιτεκτονικής ενυδρείων aquascape

Αρχιτεκτονική ενυδρείων

Η Συνάντηση της Αρχιτεκτονικής Ενυδρείων (Aquascaping)

Η αισθητική των ενυδρείων δεν είναι πλέον απλώς μια υπόθεση να τα κοιτάζουμε από μακριά. Έχει εξελιχθεί σε μια τέχνη, μια αναζήτηση του τέλειου συνδυασμού μεταξύ φυσικού και αρχιτεκτονικού στοιχείου. Και σε αυτήν την προσπάθεια, η έκθεση ARIUM έρχεται για να φέρει φως σε έναν κόσμο που μέχρι πρόσφατα ήταν κρυμμένος στη σκιά.

Από τις 17 έως τις 19 Μαΐου, η Αθήνα φιλοξενεί την έκθεση ARIUM, μια γιορτή του Aquascaping – της τέχνης του σχεδιασμού και της δημιουργίας υποβρύχιων τοπίων σε ενυδρεία. Καταφέρνοντας να συνδυάσει την αισθητική με την τεχνολογία, η έκθεση φιλοδοξεί να αποτελέσει μια πηγή έμπνευσης για επαγγελματίες και ερασιτέχνες ενυδρειοφίλους.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν εντυπωσιακές επιδείξεις αρχιτεκτονικής ενυδρείων, όπου οι δημιουργοί θα παρουσιάζουν τα τελευταία trends στο χώρο του Aquascaping. Από μικρά μέχρι μεγάλα και εντυπωσιακά ενυδρεία κατάλληλα για μεγάλους χώρους, κάθε δημιουργία θα αποτελεί έναν επίδοξο κόσμο, μια κοσμοπολίτικη ονειροπόληση υποβρύχιου βίου.

Εκτός από τις επιδείξεις, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις από κορυφαίους ειδικούς στον τομέα του Aquascaping, οι οποίοι θα μοιραστούν τις γνώσεις τους και τις τεχνικές τους. Επιπλέον, διάφοροι προμηθευτές και εταιρείες θα παρουσιάσουν τα πιο πρόσφατα προϊόντα και εξοπλισμό για ενυδρεία, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να ανανεώσουν ή να επεκτείνουν τη συλλογή τους.

Η έκθεση ARIUM υπόσχεται να είναι ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο του Aquascaping, ένα ταξίδι γεμάτο έμπνευση, καινοτομία και ομορφιά. Για όλους όσους έχουν ανακαλύψει τον κόσμο των ενυδρείων ως ένα έργο τέχνης και επιθυμούν να εμβαθύνουν περισσότερο σε αυτόν, η έκθεση ARIUM αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες ιδέες, τεχνικές και προϊόντα.

Επομένως, σημειώστε τις ημερομηνίες 17-19 Μαΐου στο ημερολόγιό σας και ετοιμαστείτε να βυθιστείτε στον συναρπαστικό κόσμο του Aquascaping στην Αθήνα. Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στην έκθεση ARIUM και να μοιραστούμε μαζί σας την αγάπη μας για τα ενυδρεία και την τέχνη πίσω από αυτά.