Απολαύστε την εμπειρία της ZOOMARK 2023

15 – 17 MAΪΟΥ 2023, ΜΠΟΛΟΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ

Από τις 15 έως τις 17 Μαΐου 2023 το εκθεσιακό κέντρο της BolognaFiere, θα ανοίξει τις πόρτες του για την 20ή έκδοση της ZOOMARK 2023, ένα μοναδικό σημείο αναφοράς για την παγκόσμια αγορά προϊόντων κατοικίδιων ζώων.

πηγή: δελτίο τύπου Zoomark

Το 2023 η Zoomark θα αποτελέσει την κορυφαία εκδήλωση στον κλάδο των κατοικίδιων ζώων στην Ευρώπη, συγκεντρώνοντας στη Μπολόνια της Ιταλίας τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου και ολόκληρη την επιχειρηματική κοινότητα, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και τις μελλοντικές εξελίξεις στον κλάδο, να συζητήσουν, να κάνουν συμφωνίες αλλά και να μελετήσουν στρατηγικές ανάπτυξης. Η διοργάνωση θα γιορτάσει επίσης την 20ή της έκδοση και θα ξεκινήσει νέες πρωτοβουλίες και ενέργειες που στοχεύουν στη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων του κλάδου, σε μια πραγματική Εμπειρία. Πράγματι, η διοργάνωση στοχεύει να ξεπεράσει τα αποτελέσματα ρεκόρ που σημειώθηκαν το 2019, όταν υποδέχθηκε 757 εκθέτες – 507 εκ των οποίων (67%) προέρχονταν από 44 ξένες χώρες – και κατέγραψε αύξηση κατά 23% στην προσέλευση ξένων αγοραστών, με επισκέπτες να προέρχονται από 104 χώρες.
Η προωθητική καμπάνια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και πολλές διεθνείς εταιρείες κατοικίδιων ζώων, που προέρχονται από όλες τις ηπείρους, έχουν ήδη υποβάλει αίτηση και σύντομα θα λάβουν τους εκθεσιακούς τους χώρους. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 15% περισσότερες κρατήσεις σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, με εκθέτες να προέρχονται από νέες χώρες (όπως η Μαλαισία) αλλά και από συμπληρωματικές βιομηχανίες (όπως πρώτες ύλες, συσκευασία ή μηχανήματα και εξοπλισμός επεξεργασίας).
Η BolognaFiere ανανέωσε επίσης τη συνεργασία της με πολλές από τις κορυφαίες διεθνείς εμπορικές εκθέσεις και έτσι από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου 2022, η Zoomark θα λάβει μέρος στην PETS TODAY 2022, στην Αθήνα.

Ένα παράθυρο στο μέλλον της αγοράς

Η Zoomark 2023, θα είναι η 20ή έκδοση της εμπορικής έκθεσης, η οποία ξεκίνησε το 1985, για να γίνει σύντομα μια ισχυρή πλατφόρμα συναντήσεων για την παγκόσμια βιομηχανία προϊόντων για τα κατοικίδια ζώα. Για να γιορτάσει αυτό το σημαντικό ορόσημο, η φιλοσοφία της έκθεσης αλλάζει για να γίνει πιο δυναμική, σαγηνευτική και συμβατή με την εποχή και τις ταχέως εξελισσόμενες απαιτήσεις της αγοράς.
Εστιάζοντας στην ανάπτυξη σύγχρονων εργαλείων για τη μετατροπή της έκθεσης σε πηγή απαραίτητων γνώσεων για την επιχειρηματική δραστηριότητα, αγκαλιάζοντας ένα όραμα προσανατολισμένο στην καινοτομία, η νέα έκδοση της Zoomark θα προσφέρει μια σύγχρονη εμπειρία επίσκεψης, η οποία θα επικεντρωθεί στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθητοποίηση, στον κλάδο. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς πρωτοβουλίες που αφορούν εκθέτες και επισκέπτες κατά τις προηγούμενες εκδόσεις έχουν ήδη επιβεβαιωθεί, όπως το Pet Vision, η καινοτόμος προσέγγιση στον τομέα των νέων προϊόντων.
Η έρευνα ικανοποίησης επισκεπτών της Zoomark 2021 διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 72% των επισκεπτών έρχονται στην έκθεση για να ανακαλύψουν νέα προϊόντα. Η ενότητα Pet Vision, παρουσίασε πάνω από 400 νέα προϊόντα, ομαδοποιημένα σύμφωνα με τις τάσεις της αγοράς, για να γίνει ένας ισχυρός οδηγός για το μέλλον της. Το 2023 η απήχηση της ενότητας Pet Vision θα ενισχυθεί με ειδικά βραβεία για τα πιο καινοτόμα και βιώσιμα προϊόντα. Μια κριτική επιτροπή διεθνών δημοσιογράφων και ειδικών της αγοράς θα κρίνει τις καινοτομίες και θα επιλέξει τα προϊόντα που αντιπροσωπεύουν τις καλύτερες λύσεις για τη διατροφή, τη φροντίδα, την υγεία και τη βιωσιμότητα των κατοικίδιων ζώων.
Το Aqua Project, η ενότητα που είναι αφιερωμένη στον τομέα των ενυδρείων, θα παρουσιάσει για άλλη μια φορά ενυδρεία και λύσεις υψηλής τεχνολογίας, οπτικά ελκυστικές. Ένας μεγάλος αριθμός κατασκευαστών και διανομέων προϊόντων που σχετίζονται με το ενυδρείο και το terrarium, ενώνονται για να αναπτύξουν ένα συγκεκριμένο θεματικό έργο και να συμβάλουν στη δημιουργία ενός κοινού χώρου όπου θα παρουσιάζουν καινοτόμα ενυδρεία και θα δημιουργήσουν συναρπαστικά υποβρύχια τοπία.
Αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται ένα πλούσιο πρόγραμμα ψηφιακών και φυσικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας, ένα πρόγραμμα που ξεκινά αρκετούς μήνες πριν από την έκθεση και δημιουργεί ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες για καλύτερη προετοιμασία για τη Zoomark 2023.

Πώς να συμμετάσχω στη Zoomark 2023

Αυτή τη στιγμή, είναι σε πλήρη εξέλιξη η προωθητική καμπάνια της έκθεσης. Όλες οι διεθνείς εταιρείες κατοικίδιων ζώων έχουν λάβει το ενημερωτικό υλικό και πολλές από αυτές έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές όσο υπάρχει διαθέσιμος χώρος.
Η Zoomark 2023 είναι αναμφίβολα το ιδανικό μέρος για να συναντηθούν οι «παίκτες» της διεθνούς βιομηχανίας κατοικίδιων ζώων και να αναπτύξουν την επιχείρησή τους και μια σημαντική ευκαιρία για ελληνικές εταιρείες και εξειδικευμένα καταστήματα να δικτυωθούν, να αποκτήσουν διεθνείς επαφές και να προσεγγίσουν ζωντανές και ταχέως αναπτυσσόμενες νέες αγορές.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.zoomark.it[email protected].

Απολαύστε την Μπολόνια

Η παγκόσμια απήχηση της Zoomark αυξάνεται από έκδοση σε έκδοση και η πόλη της Μπολόνια διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο για να προσελκύει και να ευχαριστεί τους διεθνείς ταξιδιώτες. Μικρή, αλλά ζωντανή και φιλόξενη, εκτιμάται ιδιαίτερα από τους διεθνείς εκθέτες και επισκέπτες, οι οποίοι μπορούν εύκολα να συνδυάσουν τις επιχειρήσεις με την διασκέδαση, να απολαύσουν τον πολιτισμό και την εξαιρετική κουζίνα και επίσης να επωφεληθούν από το επαγγελματικό τους ταξίδι, για να επισκεφθούν και άλλες όμορφες πόλεις όπως η Φλωρεντία και η Βενετία που έχουν άμεση και εύκολη πρόσβαση.