Ανοιχτή επιστολή του νέου προέδρου του Παν.Συλ.Ε.Ζ.Σ. κ. Κωνσταντίνου Σφήκα

…αυτό που μας ενώνει όλους είναι η αγάπη προς τα κατοικίδια και το κοινό όραμα για την καλύτερη δυνατή συνύπαρξη ανθρώπου και κατοικιδίου.

Το 2020 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τον κλάδο των κατοικίδιων ζώων. Σαφώς μια από τις δυσκολότερες χρονιές λόγω της πανδημίας του COVID-19 καθώς όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου μας δοκιμάστηκαν τόσο στο οικονομικό όσο και στο λειτουργικό τους κομμάτι. Αλλά και σημαντική καθώς το διάστημα της καραντίνας αποδείχτηκε περίτρανα το πόσο σημαντική είναι η συνύπαρξη των κατοικίδιων ζώων στη ζωή του ανθρώπου: προσφέροντας τη συντροφιά τους, την άνευ όρων αγάπη προς τους κηδεμόνες τους παρείχαν παρέα στους ανθρώπους που ζούσαν μόνοι αλλά και σημείο ενδιαφέροντος και ισορροπίας για τις οικογένειες φέρνοντας εκτόνωση στη ζωή του κάθε κηδεμόνα μέσα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Επαγγελματιών Ζώων Συντροφιάς στάθηκε στο πλευρό όλων των επαγγελματιών ενεργά, φροντίζοντας για τη μη διακοπή λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου, ως επιχειρήσεις τροφοδοσίας και υπηρεσιών απαραίτητων για τη ζωή και ευζωία των κατοικίδιων ζώων.

Θεωρούμε μεγάλη επιτυχία του Συλλόγου, κατόπιν απευθείας επαφής μας με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, την ανακοίνωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά ότι μαζί με τα Supermarkets και τα καταστήματα τροφίμων, παραμένουν εν λειτουργία και τα Εξειδικευμένα Καταστήματα Κατοικιδίων, απαραίτητο για την επιβίωση των επαγγελματιών του κλάδου μας.

Μετά τις εκλογές του Συλλόγου το καλοκαίρι του 2020, το νέο Δ.Σ. θα συνεχίσει να προασπίζεται ενεργά τα συμφέροντα του κλάδου, θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε επαφή με τα Υπουργεία προλαμβάνοντας τις εξελίξεις και θα αποτελέσει ασπίδα προστασίας για κάθε επαγγελματία και εργαζόμενο του κλάδου των κατοικίδιων ζώων.

Ωστόσο, κρίνεται επιεικώς απαράδεχτη η αποχή των συναδέλφων επαγγελματιών – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων – από τα κοινά του Συλλόγου. Όλοι ωφελούνται από το έργο αυτών των ελαχίστων, το συμφέρον όλων είναι κοινό, οπότε περιμένουμε και την αντίστοιχη ανταπόκριση από τους συναδέλφους του κλάδου μας.

Ας μην ξεχνάμε όλοι – επαγγελματίες εξειδικευμένων καταστημάτων, κτηνίατροι, προμηθευτές, εκπαιδευτές, επαγγελματίες του καλλωπισμού και κάθε άλλος επαγγελματίας του κλάδου μας – πως αυτό που μας ενώνει όλους είναι η αγάπη προς τα κατοικίδια και το κοινό όραμα για την καλύτερη δυνατή συνύπαρξη ανθρώπου και κατοικιδίου.

Κωνσταντίνος Σφήκας
Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΑΝ.ΣΥΛ.Ε.Ζ.Σ.