ALMO NATURE: Διατροφή Κατοικίδιων και Προστασία της Φύσης

ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΒΑ, Η ALMO NATURE ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΠΟΥ ΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΦΥΣΙΚΏΝ ΤΡΟΦΏΝ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ.

Ιδρύθηκε το 2001 από τον Pier Giovanni Capellino, με στόχο να δημιουργήσει ένα μοναδικό πρότυπο στην νωπή τροφή κατοικίδιων με 100% συστατικά που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση (HFC -Human food consumption). Το πρότυπο αυτό δημιούργησε αργότερα ένα ρεύμα που πολλοί θέλησαν να ακολουθήσουν. Μ’ αυτό το όραμα, το 2010 η Almo Nature ξεκίνησε τη διεθνή της δράση για να είναι σήμερα ένας οργανισμός με παρουσία σε 53 χώρες και να αποτελεί πρότυπο στην διατροφή κατοικίδιων ζώων.

Το 2013 η εταιρεία προχώρησε στην δημιουργία ξηρής τροφής με την ίδια δέσμευση στην υψηλή ποιότητα, με συστατικά το φρέσκο κρέας ή ψάρι ποιότητας HFC, προσφέροντας στα κατοικίδια την ίδια αξεπέραστη ποιότητα στην φυσική διατροφή όπως στη νωπή τροφή.

Η Almo Nature ξεκίνησε τη διεθνή της δράση το 2010 για να είναι σήμερα ένας
οργανισμός με παρουσία σε 53 χώρες και να αποτελεί πρότυπο στην διατροφή
κατοικίδιων ζώων.

Παράλληλα με την παρασκευή τροφών, άξονας λειτουργίας της εταιρείας είναι η προστασία του περιβάλλοντος και το 2017 προχώρησε στην δημιουργία προϊόντων υγιεινής για γάτες με γνώμονα την βιωσιμότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί. Έτσι δημιουργήθηκε μια σειρά φυτικής άμμου για γάτες, η χρήση των οποίων δεν επιβαρύνει το φυσικό περιβάλλον. Τότε γεννήθηκε η ιδέα που θα μπορούσε να συμπεριλάβει όλη τη δράση της εταιρείας στον όρο «Οικονομία Επανένταξης» να δώσουμε δηλαδή πίσω στην Φύση όσα μας παρέχει. Αυτό το νέο μοντέλο διαχείρισης σημαίνει ότι το 100% των εσόδων της Almo Nature, διατίθενται στο ίδρυμα Fondazione Capellino, με σκοπό την υποστήριξη δράσεων σε όλο τον κόσμο για την αρωγή των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών αποκατάστασης της βιοποικιλότητας και της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

Η Almo Nature στηρίζει τις ενέργειες για την ανάδειξη των δικαιωμάτων των ζώων μέσω της πρωτοβουλίας Companion for Life και ενθαρρύνει τις υιοθεσίες έναντι αγορών, μέσω του AdoptMe. Παράλληλα υποστηρίζει καταφύγια και κέντρα διάσωσης, καθώς και οικογένειες κηδεμόνων που έχουν ανάγκη μέσω της Love Food Bank.

Περισσότερα για την Almo Nature στο: https://www.almonature.com/en/

Το Ίδρυμα Capellino είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υλοποιεί το όραμα των αδελφών Pier Giovanni και Lorenzo Capellino να προστατεύσουν στον πλανήτη. Ιδρύθηκε το 2018 με σκοπός την ενίσχυση της βιοποικιλότητας του πλανήτη και την αντιμετώπιση των πιεστικών προκλήσεων που θέτει η παγκόσμια κλιματική αλλαγή. Το Ίδρυμα Capellino έχει όραμα να συμβάλει στην αποκατάσταση της φύσης και στην διατήρηση της βιοποικιλότητας σε παγκόσμια κλίμακα.

Το Ίδρυμα έχει αρκετούς τομείς δράσης και συμμετέχει σε έργα όπως το ”Habitat & Biodiversity Corridors”. Στην
Ευρώπη ενισχύει τη δημιουργία νέων διαδρόμων βιοποικιλότητας και εκτελεί πιλοτικά έργα όπως την προστασία του ευρωπαϊκού λύκου, της αρκούδας των Δειναρικών Άλπεων, καθώς και της θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας. Το ίδρυμα
έχει επίσης ενεργοποιηθεί στην Βραζιλία και στην Αφρική και σύντομα θα δημιουργήσει διαδρόμους βιοποικιλότητας στην Ασία και στην Ωκεανία.

Το Ίδρυμα Capellino έχει όραμα να συμβάλει στην αποκατάσταση της φύσης και
στην διατήρηση της βιοποικιλότητας σε παγκόσμια κλίμακα.

Το Ίδρυμα Capellino εστιάζει παράλληλα στην Αναγεννητική Γεωργία με σκοπό την υιοθέτηση μεθόδων αποκατάστασης της φυσικής ισορροπίας σε καταπονημένες εκτάσεις εντατικής καλλιέργειας, για την επιστροφή σε ποιο φυσικές μεθόδους καλλιέργειας και προστασίας της άγριας ζωής. Τέλος, αφιερώνει πόρους για τη διαρκή ενημέρωση του αντίκτυπου των ανθρώπινων δραστηριοτήτων στη βιοποικιλότητα, καθώς όλες οι
ενέργειες των ανθρώπων επηρεάζουν τον κόσμο που μοιραζόμαστε. Το Ίδρυμα δεσμεύεται να εφαρμόζει τρόπους για να μειώσει ή ακόμη και να επιδιορθώσει τα αρνητικά σημάδια που στιγματίζουν στο περιβάλλον. Το Fondazione Capellino χρηματοδοτείται κατά 100% από τα έσοδα που προέρχονται από την πώληση των προϊόντων Almo Nature.

Δείτε περισσότερα στη διεύθυνση https://fondazionecapellino.org/en/fondazione-capellino