Πάνω από 5.000 επισκέπτες στo τριήμερο Discover Dogs 2023

Το Discover Dogs Festival που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στην Αθήνα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Εκθέτες, χορηγοί, συνεργάτες, επισκέπτες και πάνω από όλα, όλες αυτές οι αξιολάτρευτες “φάτσες και ράτσες” ενώθηκαν και δημιούργησαν μια ανεπανάληπτη γιορτή: τη μοναδική γιορτή του πιο πιστού μας φίλου, του σκύλου.

Γράφει ο Βασίλης Γουλιέλμος, εκδότης, διοργανωτής

Στο Discover Dogs oι επισκέπτες πήραν πληροφορίες πληροφορίες, ειδαν νέα προϊόντα διατροφής και να συζήτησαν με ειδικούς για τις εξειδικευμένες διατροφικές ανάγκες του σκύλου τους, ανακάλυψαν υπηρεσίες, οι οποίες μπορεί να τον κάνουν χαρούμενο, δοκίμασαν προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για αυτούς και κέρδισαν δώρα και από τις εταιρείες συμμετείχαν.

Φέτος, κατά τη διάρκεια της Discover Dogs, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα και οι 3 φθινοπωρινές Διεθνείς
Εκθέσεις Μορφολογίας σκύλων, CACIB για όλες τις φυλές, του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος. Xoρηγός
του κεντρικού στίβου ήταν η Royal Canin. Πόλος έλξης πολλών επισκεπτών ήταν και το Dog Playground με τη χορηγία των σειρών διατροφής Trainer και Αdvance.


Αρωγός της προσπάθειάς μας να εκπαιδεύσουμε φιλοζωικά όλα τα παιδιά που επισκέφθηκαν το Discover
Dogs 2023 με τους γονείς τους, ήταν οι Ζω.Ε.Σ. οι οποίες σε συνεργασία με τις Εκδόσεις WELLDONE και τις Εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι δημιούργησαν έναν πρωτότυπο χώρο παιδικών φιλοζωικών πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων με βασικό πυρήνα την εκπαίδευση των μικρών επισκεπτών σε ο, τι αφορά τους σκύλους.

Έναν χώρο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλους, μικρούς και μεγάλους! Στην παιδική γωνιά κάθε παιδί είχε τη χαρά να διασκεδάσει και να ψυχαγωγηθεί μέσα από φιλοζωικές και περιβαλλοντικές δραστηριότητες αλλά και να καλλιεργήσει την αγάπη του για τους σκύλους για τους οποίους έμαθε πάρα πολλά! Βασικός πυρήνας των παιδικών φιλοζωικών δράσεων υπήρξε η προαγωγή της ενσυναίσθησης καθώς η εκπαίδευση του να μπαίνεις στη θέση του άλλου και να νιώθεις όπως εκείνος, θα αποτελέσει μια σημαντική λύση στο θέμα των αδέσποτων σκύλων που όλους μας απασχολεί.

Εξίσου ενδιαφέρουσες ήταν και οι υπόλοιπες γωνιές του αμφιθεάτρου για την Υγεία, την Εκπαίδευση και τη Διατροφή, όπου ειδικοί μιλούσαν και απαντούσαν σε ερωτήσεις των επισκεπτών.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε επίσης το GROOMATHENS, o διαγωνισμός καλλωπισμού που διοργανώθηκε από την Animagroom υπό την αιγίδα του E.Σ.Ε.Κ.Σ.

Το επόμενο Discover Dogs θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη 24-25 Φεβρουαρίου 2024