ΖΟΟΜΑRK 2022

9-12 MΑΪΟΥ 2022, ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Το 2022 θα πραγματοποιηθεί η 19η έκδοση της έκθεσης στην Ιταλία

Πηγή: δελτίο τύπου zoomark, Μετάφραση – Απόδοση στα ελληνικά: Καλλιρρόη Πανοπούλου

Με τα κατοικίδια ζώα να αποτελούν ολοένα και περισσότερο σημαντικά μέλη της οικογενειακής μας ζωής, η ZOOMARK INTERNATIONAL 2022 είναι έτοιμη να παρουσιάσει όλα τα νέα της βιομηχανίας του κλάδου, στον οποίο εργάζονται αδιάκοπα για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των μικρών μας φίλων.

Ο κόσμος που σήμερα αντιμετωπίζουμε, μόλις περάσουν οι δυσκολίες και οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που διαμορφώθηκαν από τις αρχές του 2020, είναι βέβαιο ότι θα είναι διαφορετικός, με νέες συνθήκες και νέες συνήθειες στη ζωή μας, αλλά ταυτόχρονα με τα κατοικίδια να συνεχίζουν αναμφίβολα να διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο.

Η 19η έκδοση της ZOOMARK INTERNATIONAL, που θα πραγματοποιηθεί στη Μπολόνια από τις 9 έως τις 12 Μαΐου 2022, θα παρουσιάσει καινοτόμες ιδέες ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των εταιρειών και των επαγγελματιών σε αυτή την ταχέως μεταβαλλόμενη κατάσταση.

Η ZOOMARK αποτελεί τη σημαντικότερη διεθνή έκθεση της βιομηχανίας του κλάδου των ζώων συντροφιάς, η οποία διοργανώνεται από την BolognaFiere, με την αιγίδα της ASSALCO, της Ιταλικής ένωσης των εταιρίων παραγωγής ζωοτροφών και προϊόντων περιποίησης και φροντίδας για τα ζώα συντροφιάς, και της ANMVI, της Ιταλικής εθνικής ένωσης κτηνιάτρων.

Η καινοτομία, η έμπνευση και η διορατικότητα, είναι οι λέξεις κλειδιά για τη ZOOMARK INTERNATIONAL 2022, οι οποίες μεταφράζονται σε: Νέα προϊόντα και υπηρεσίες για κατοικίδια ζώα, όλο και πιο εξειδικευμένες λύσεις προϊόντων διατροφής για να καλύψουν τη ποικιλία των αναγκών των κατοικιδίων, αλλά και αξεσουάρ που συνδυάζουν άνεση και λειτουργικότητα (σχεδιασμένα και κατασκευασμένα με έμφαση στην αειφορία).

Η επιθυμία όλων να επανέλθουμε στους φυσιολογικούς ρυθμούς και να αφουγκραστούμε τη μεταβαλλόμενη καταναλωτική συμπεριφορά, αλλά και τις νέες προτεραιότες που διαμορφώνονται ανοίγουν τεράστιους νέους ορίζοντες για τη βιομηχανία του κλάδου και η ZOOMARK INTERNATIONAL αντικατοπτρίζει έναν κλάδο που επιβεβαιώνει τη σημασία του στις δαπάνες των νοικοκυριών, σε όλα τα μέρη του κόσμου. Στην προηγούμενη έκδοση τον Μάιο του 2019, έλαβαν μέρος 757 εκθέτες, από τους οποίους 507 ήταν από το εξωτερικό (από 45 χώρες) ενώ την επισκέφτηκαν πάνω από 30.000 επαγγελματίες (+ 23% σε σχέση με την έκδοση του 2017), από τους οποίους οι 11.317 ήταν εκτός Ιταλίας (σχεδόν το 40%), από 104 χώρες.

Όσον αφορά τους οικονομικούς δείκτες για τα προϊόντα διατροφής και τα αξεσουάρ για τα ζώα συντροφιάς, οι τροφές για γάτες και σκύλους (με πληθυσμό περίπου 15 εκατομμύρια στην Ιταλία) σημείωσαν κύκλο εργασιών μόλις λίγο πιο κάτω από 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ – αύξηση 1,5% το 2019. Με συνολικά 60,4 εκατομμύρια ζώα συντροφιάς, η Ιταλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τα περισσότερα κατοικίδια, αναλογία 1:1 με τον ανθρώπινο πληθυσμό και δεύτερη πίσω μόνο από την Πολωνία, όσον αφορά το ποσοστό των ανθρώπων που είναι κηδεμόνες ζώων συντροφιάς.

Από εμπορική άποψη, η Ευρώπη είναι σήμερα η μεγαλύτερη και πιο δυναμική αγορά στον κόσμο. Το ποσοστό των ευρωπαϊκών νοικοκυριών με σκύλο, γάτα ή άλλα μικρά ζώα, όπως τα ενυδρεία και τα πτηνά, κυμαίνεται από 70% στην Πολωνία, έως 67% στην Ιταλία, έως 49% στη Σουηδία (Πηγή: Έκθεση Assalco-Zoomark και στοιχεία της BolognaFiere).

Προεπισκόπηση της ZOOMARK INTERNATIONAL 2022

Το πρόγραμμα της εβδομάδας επιβεβαιώθηκε και πάλι: η έκθεση θα λειτουργήσει από Δευτέρα 9 έως Πέμπτη 12 Μαΐου 2022. Για ακόμα μία φορά η έκθεση πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, και έχει σχεδιαστεί έτσι για να διευκολύνει την επίσκεψη τόσο των εθνικών αλλά και των διεθνών επισκεπτών.

Η διάταξη των Halls (Περιπτέρων), που πραγματοποιήθηκε η έκθεση το 2019, η οποία περιελάμβανε και τα νέα Halls No28, No29 και No30, του εκθεσιακού κέντρου, εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους εκθέτες και τους επισκέπτες και αυτό οδήγησε στην απόφαση να ξαναχρησιμοποιηθούν μαζί με τα παλαιότερα Halls: No25, No26, No28, No29 και No30 για το 2022, με την προσθήκη του Service Center, το οποίο θα φιλοξενήσει τα νέα προϊόντα αλλά και άλλες πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις.

Το AquaProject θα πραγματοποιηθεί για μία ακόμη φορά, και θα αποτελέσει ένα από τα δυνατά σημεία της ZOOMARK INTERNATIONAL 2022.
Για τρίτη φορά, το AquaProject αυξάνεται σταθερά, προσθέτοντας νέες ιδέες κάθε φορά, με ολοένα και πιο εξελιγμένες σχεδιαστικές δημιουργίες. Υπάρχουν περισσότερα από 30 εκατομμύρια ψάρια ενυδρείων στην Ιταλία (εξωτικά και ιθαγενή είδη), και μια εξειδικευμένη βιομηχανία που παρέχει προϊόντα διατροφής, τεχνολογία και αξεσουάρ.

Η ZOOMARK INTERNATIONAL 2022, πρόκειται επίσης να προσφέρει μια συναρπαστική γκάμα νέων χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένης της ιδιαίτερης εστίασης στη συσκευασία, ενός ολοένα και πιο σημαντικού εργαλείου από την άποψη της ασφάλειας, της ανιχνευσιμότητας, της επικοινωνίας και της σχέσης με τον καταναλωτή. Η έκθεση θα παρουσιάσει υπηρεσίες, προϊόντα, καινοτόμες λύσεις σχεδιασμού και συσκευασίας και μηχανήματα για τη βιομηχανία, η οποία συμπληρώνει και ολοκληρώνει την παραγωγή προϊόντων και αξεσουάρ κατοικίδιων ζώων. Η καινοτομία, οι νέες εταιρείες και η βιωσιμότητα είναι το επίκεντρο ενός άλλου νέου χαρακτηριστικού της επερχόμενης έκθεσης: Ένας χώρος αφιερωμένος στις νέες επιχειρήσεις αλλά και τις πρωτοβουλίες που φέρνουν την καινοτομία στον κλάδο. Η ZOOMARK INTERNATIONAL θα προσφέρει ευκαιρίες επικοινωνίας και δικτύωσης για όλα τα παραπάνω, με παρουσιάσεις, εκδηλώσεις, συναντήσεις και πληροφορίες με στοιχεία που οδηγούν στις πιο προηγμένες λύσεις στον τομέα.

Αλλά τα νέα δεν σταματούν εδώ. Η επικείμενη έκθεση μπορεί να υπερηφανεύεται για μια σειρά από άλλα νέα χαρακτηριστικά που αφορούν την ευεξία των ζώων συντροφιάς, αντανακλώντας τον όλο και πιο σημαντικό ρόλο που παίζουν στην καθημερινή μας ζωή. Όλο και περισσότερο μοιραζόμαστε όχι μόνο το χρόνο μας με τα μικρά ζώα αλλά και όλες τις εκφράσεις της ζωής μας, χάρη στην αυξανόμενη χρήση της “έξυπνης” εργασίας για την κάλυψη των νέων κοινωνικών μας αναγκών. Η ZOOMARK INTERNATIONAL θα είναι μια ευκαιρία να εξετάσουμε προσεκτικά αυτές τις πιο κοινωνιολογικές πτυχές και τον τρόπο με τον οποίο τα κατοικίδια ζώα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας.

Σημειώστε την ημερομηνία: Δευτέρα 9 έως Πέμπτη 12 Μαΐου 2022