Στα μονά έτη θα πραγματοποιείται και στο μέλλον η INTERZOO!

πηγή: δελτιο τυπου Ιnterzoo / WZF

Η επόμενη Interzoo θα πραγματοποιηθεί στη Νυρεμβέργη από 1 έως 4 Ιουνίου 2021. Επιλέγοντας αυτές τις ημερομηνίες, η διοργανώτρια εταιρία, W.Z.F. (Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe GmbH), εκπληρώνει την επιθυμία του κλάδου να πραγματοποιήσει την εμπορική έκθεση το 2021. Σε αυτές τις ημερομηνίες περιλαμβάνεται και η δημόσια αργία στις 3 Ιουνίου, αφού η W.Z.F. εξέτασε τα συμφέροντα και των γερμανικών εξειδικευμένων καταστημάτων.

Η κρίση του COVID-19 ευθύνεται για πολλές αλλαγές και αναβολές σε όλες τις εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, με σαφές αποτέλεσμα και την αναβολή της Interzoo από τον Μάιο του 2020 για τον Ιούνιο του 2021.
Επιπλέον, η W.Z.F. έλαβε την απόφαση να κρατήσει την Interzoo στα μονά έτη και μετά το 2021.

«Θα γιορτάζαμε τα εγκαίνια της Interzoo 2020 με 2.000 εκθέτες και σχεδόν 40.000 επισκέπτες, αλλά λόγω του COVID-19 έπρεπε να επαναπρογραμματίσουμε την έκθεση», δηλώνει η Διευθύνουσα Σύμβουλος της W.Z.F. Alexandra Facklamm. «Είμαστε όμως πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να ανακοινώσουμε μια νέα ημερομηνία, βολική για όλους, για την Interzoo το 2021. Επιλέγοντας αυτήν τη νέα ημερομηνία ήταν σημαντικό για εμάς να συνεργαστούμε με όλα τα μέρη που είναι σημαντικά για την επιτυχία της». Παρόλο που τα ενδιαφερόμενα μέρη συμφωνούν ότι ο κλάδος των προϊόντων και των αξεσουάρ ζώων συντροφιάς θα αντιμετωπίσει σημαντικές οικονομικές προκλήσεις τα επόμενα χρόνια, «ένα θετικό μήνυμα από μια επιτυχημένη εμπορική έκθεση μπορεί να δημιουργήσει την ώθηση που απαιτείται για να βοηθήσει τη βιομηχανία σε δύσκολες στιγμές».

Η W.Z.F. και ο Γερμανικός Σύνδεσμος Εμπορίου και Βιομηχανίας για τα Ζώα Συντροφιάς (Z.Z.F.), δέχτηκαν σημαντική υποστήριξη από τη βιομηχανία και ολόκληρο τον κλάδο, στηρίζοντας έμπρακτα την απόφασή τους να μετακινηθεί η Interzoo στον επόμενο χρόνο αλλά και να ολοκληρώσει με επιτυχία αυτή της τη μετάβαση, καθώς διανύουμε περίεργα χρόνια. «Από την τελευταία Interzoo το 2018, οι εταιρείες έχουν καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και σκληρή δουλειά στην ανάπτυξη νέων προϊόντων που ήταν έτοιμα να εισέλθουν στην αγορά φέτος», μας λέει ο κος Facklamm. «Οι παραγωγοί χρειάζονται μια πλατφόρμα αγοράς όπως είναι η Interzoo για να επωφεληθούν καλύτερα από αυτές τις νέες εξελίξεις. Για πολλές εταιρείες, τέσσερα χρόνια χωρίς την κορυφαία έκθεση στον κόσμο στον τομέα τους θα ήταν ένα πολύ μεγάλο διάλειμμα. Δεδομένης της ποιότητας των επισκεπτών και της παγκόσμιας εμβέλειας, η Interzoo είναι ιδανική για την ανάπτυξη νέων αγορών, την παρουσίαση διεθνών προϊόντων και τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών επαφών».

Σύμφωνα με την Katharina Engling, πρόεδρο της Συμβουλευτικής Όμαδας της Interzoo, η συμμετοχή στην κορυφαία έκθεση στον κόσμο μετά από μια παγκόσμια κρίση μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη τόσο για τις εταιρείες όσο και για τον κλάδο στο σύνολό του. «Για να επιστρέψουμε γρήγορα στην πορεία της επιτυχίας, πρέπει να δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία στο εξειδικευμένο εμπόριο και στη μεταποιητική βιομηχανία να προετοιμαστεί για τις επιχειρήσεις. Ως η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση στον κόσμο για την προμήθεια προϊόντων και αξεσουάρ κατοικίδιων ζώων, η Interzoo πληροί απόλυτα αυτήν την απαίτηση. Οι συμφωνίες που συνάπτονται στην Interzoo είναι το οικονομικό θεμέλιο για πολλές από τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν».

Η Interzoo 2021 θα πραγματοποιηθεί για άλλη μια φορά από Τρίτη έως Παρασκευή ενώ το πρόγραμμα της συμπεριλαμβάνει μια Γερμανική αργία.
Αρκετές από τις ομοσπονδιακές πολιτείες της Γερμανίας θα γιορτάσουν το Corpus Christi στις 3 Ιουνίου 2021 και τα καταστήματα θα κλείσουν, κάτι που θα βοηθήσει πολλούς ανεξάρτητους επιχειρηματίες του εξειδικευμένου δικτύου να ταξιδέψουν στη Νυρεμβέργη ως επισκέπτες. «Ως εκ τούτου, είμαστε διπλά ευχαριστημένοι, όχι μόνο γιατί βρήκαμε μια καλή ημερομηνία σε ένα κατά τα άλλα πλήρες ημερολόγιο εκδηλώσεων του NürnbergMesse, αλλά έχουμε και μια ημερομηνία που περιλαμβάνει αργία όπως το πρόγραμμα που είχαμε συνηθίσει.» σχολιάζει ο κος Facklamm.

Η Interzoo είναι ιδανική για την ανάπτυξη νέων αγορών, την παρουσίαση διεθνών προϊόντων και τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών επαφών

Επί του παρόντος, οι διοργανωτές εμπορικών εκθέσεων και τα εκθεσιακά κέντρα σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται με τις αρχές για την ανάπτυξη στρατηγικών για την ασφαλή διεξαγωγή μελλοντικών εκδηλώσεων σε ένα πιθανό πλαίσιο αυστηρότερων κανόνων υγιεινής και κοινωνικής απόστασης. Η ομάδα της Interzoo συνεργάζεται επί του παρόντος με τους εκθέτες που έχουν ήδη εγγραφεί ώστε να κοινοποιηθούν σε όλους τα απαραίτητα βήματα για τη διαδικασία αναβολής της Interzoo σε σχέση με το νέο χρονοδιάγραμμα. Στη συνέχεια, από την 1η Ιουλίου, οι εκθέτες που δεν έχουν εγγραφεί ακόμη στην Interzoo 2021 θα μπορούν να το κάνουν μέσω: www.interzoo.com