Interzoo Digital – Θετικά τα αποτελέσματα!

γράφει ο Βασίλης Γουλιέλμος, εκδότης

Η ψηφιακή έκδοση της Interzoo, που διοργανώθηκε από τη Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe GmbH (WZF), ολοκληρώθηκε με πολλά θετικά αποτελέσματα.
Η διαδικτυακή μορφή της κορυφαίας παγκόσμιας εμπορικής έκθεσης για τις προμήθειες των κατοικίδιων ζώων προσέλκυσε περισσότερους από 14.537 συμμετέχοντες από 100 χώρες. Μεταξύ αυτών, 9.513 επισκέπτες, περίπου το 30%, ήταν από τη Γερμανία. Οι επισκέπτες συγκέντρωσαν σημαντικές πληροφορίες για τα νέα προϊόντα, τα αξεσουάρ, τις τάσεις και τις υπηρεσίες για τα ζώα συντροφιάς ανάμεσα στα 336 προφίλ των εκθετών από 48 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 78 από τη Γερμανία.

Κατά τα εγκαίνια της Interzoo.digital, η Julia Klöckner, Ομοσπονδιακή Υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας στη Γερμανία, επαίνεσε την Interzoo ως “την κινητήρια δύναμη καινοτομίας στη βιομηχανία των κατοικίδιων ζώων”. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τον μεγάλο αριθμό αλληλεπιδράσεων και τις ευέλικτες επαγγελματικές συζητήσεις κατά τη διάρκεια της Interzoo.digital. Εκτός από τις πολλές διαλέξεις και τις συζητήσεις στο παράλληλο πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν συνολικά περίπου 130.000 μηνύματα συνομιλίας και 2.300 βιντεοκλήσεις από άτομο σε άτομο. Συγκεκριμένα, τα προφίλ σχεδόν όλων των εκθετών μελετήθηκαν με μεγάλη προσοχή από τους επισκέπτες», δήλωσε η Δρ.Rowena Arzt, Διευθύντρια Εκθέσεων της WZF.

«Οργανωμένη με πολύ πρωτοποριακό πνεύμα σε όλες τις πλευρές, η Interzoo.digital ήταν καινοτόμα, διαδραστική και ενημερωτική. Η παγκόσμια βιομηχανία των κατοικίδιων ζώων τελικά συγκεντρώθηκε ξανά για να παρουσιάσει νέα προϊόντα και τάσεις και να ανταλλάξει ιδέες για θεμελιώδη θέματα», κατέληξε ο Gordon Bonnet, Διευθύνων Σύμβουλος της WZF και της ZZF, στο τέλος της τελευταίας ημέρας της έκθεσης.

Η ψηφιακή πλατφόρμα θα παραμείνει διαθέσιμη έως τις 30 Ιουνίου

Ακόμα και μετά την επίσημη ολοκλήρωση της ψηφιακής εμπορικής έκθεσης, η ψηφιακή πλατφόρμα θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη. Μέχρι τις 30 Ιουνίου, μπορείτε να επισκεφθείτε τα προφίλ, να δείτε τις ομιλίες του συνεδρίου και να ανακτήσετε πληροφορίες. Τα εργαλεία δικτύωσης, ακόμη και οι βιντεοκλήσεις είναι ακόμα ανοιχτά για τους εγγεγραμμένους συμμετέχοντες.

Με αυτές τις επιλογές, η ομάδα της διοργάνωσης θέλει να εξασφαλίσει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος της ψηφιακής πλατφόρμας για όλους τους εκθέτες, τους επισκέπτες και τους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης. Εκτός από τα προφίλ των εκθετών και τις παρουσιάσεις των προϊόντων, το υποστηρικτικό πρόγραμμα αντιμετώπισε μεγάλο ενδιαφέρον από την αρχή: Τη μετάδοση των εγκαινίων την παρακολούθησαν σχεδόν 3.000 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο την πρώτη κιόλας ημέρα της έκθεσης. 30% από αυτούς προέρχονταν από τη Γερμανία.
Οι άλλες πέντε κορυφαίες χώρες που επισκέφτηκαν την πλατφόρμα είναι η Μεγάλη Βρετανία, οι Κάτω Χώρες και η Ιταλία, ακολουθούμενες από την Ισπανία και τη Γαλλία.

Ευθύνη της βιομηχανίας είναι η φιλική προσέγγιση και η προσφορά της προς όλα τα ζώα συντροφιάς

Κατά τα εγκαίνια, οι ομιλητές εστίασαν στο αυξημένο ενδιαφέρον για την απόκτηση ζώων συντροφιάς λόγω της πανδημίας και την ευθύνη της βιομηχανίας και των ανθρώπων του κλάδου να παρέχει ενημέρωση για τη σωστή φροντίδα και διαβίωση των ζώων συντροφιάς από όλους τους κηδεμόνες. Σύμφωνα με τον Γερμανικό Σύνδεσμο Εμπορίου ZZF (Zentralverband Zoologischer Fachbetriebe Deutschlands eV), ο αριθμός των κατοικίδιων ζώων στη Γερμανία έχει αυξηθεί κατά σχεδόν ένα εκατομμύριο, 35 εκατομμύρια σκύλοι, γάτες, μικρά θηλαστικά και διακοσμητικά πουλιά.
Το ερευνητικό ινστιτούτο Euromonitor International προβλέπει μια παγκόσμια αύξηση των πωλήσεων άνω του 7,5% για το 2021.

Ο Πρόεδρος της ZZF, Norbert Holthenrich ανέφερε: «Εάν η κοινωνική σημασία των κατοικίδιων ζώων συνεχίσει να αυξάνεται, απαιτείται η εμπειρία της βιομηχανίας. Πρέπει επομένως να υποστηρίξουμε σαφώς ένα δίκαιο και ηθικό εμπόριο ζώων και να υψώσουμε τη φωνή μας ενάντια κάθε αμφισφητούμενου εμπόρου ή μαζικής εκτροφής, που δεν δίνει προτεραιότητα στην καλή διαβίωση των γενητόρων.»

Η Katharina Engling, πρόεδρος του συμβουλίου της εμπορικής έκθεσης Interzoo, υποστήριξε τη θετική συνύπαρξη μεταξύ ανθρώπων και μικρών ζώων στο χώρο της εργασίας. Δήλωσε τελειώνοντας: «Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να γίνει χωρίς κανόνες, γιατί είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στη δουλειά μας.
Είναι όμως υπέροχο όταν ο σκύλος μου είναι εκεί, μαζί μου.»

Η κα Τζούλια Κλόκνερ, Ομοσπονδιακή Υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας, κάλεσε τη βιομηχανία και ολόκληρο τον κλάδο να ενώσει τις δυνάμεις του στον αγώνα για περισσότερη και καλύτερη μεταχείριση των μικρών ζώων. Να υπάρξει ηθική αντιμετώπιση του εμπορίου, ενόψει μάλιστα ενός αυξανόμενου αριθμού παράνομων εμπόρων. Οι καλές συμβουλές στους πιθανούς μελλοντικούς κηδεμόνες είναι ένας σημαντικός στόχος.

Η Δρ. Andrea Beetz, ψυχολόγος και πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας ISAAT, τόνισε στην ομιλία της το γεγονός ότι η πανδημία είχε καταλυτικό ρόλο στην αναβάθμιση της αξίας των ζώων συντροφιάς εντός της οικογένειας: «Το παιχνίδι με το μικρό κατοικίδιο ζώο μας σημαίνει ότι ζω στο εδώ και τώρα.
Αυτό είναι απόλυτα υγιές. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αύριο ή για το χθες. Παίξτε με τον μικρό σας φίλο ακόμα κι αν είναι μόνο λίγα λεπτά την ημέρα.»

Εκτός από αυτά τα σημαντικά ηθικά και τα πολιτικά ζητήματα, η Interzoo.digital παρουσίασε πολλές διαλέξεις και συζητήσεις σχετικά με τις τάσεις της βιομηχανίας, τις εξελίξεις της αγοράς, τις ευκαιρίες μάρκετινγκ, τις βέλτιστες πρακτικές, τις πτυχές της αειφορίας, την ψηφιοποίηση και πολλά άλλα.

Η επόμενη έκδοση της Interzoo θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 27 Μαΐου 2022, στο NürnbergMesse. Ένας μεγάλος αριθμός διεθνών εκθετών έχουν ήδη εγγραφεί.