Η Pets Today 2022 μπαίνει σε δράση!

ΡΑΝΤΕΒΟΥ 7-9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Από το ξεκίνημά της η έκθεση PETS TODAY έχει υιοθετήσει μια μακροπρόθεσμη προοπτική, βάση της οποίας η μορφή της εξελίσσεται μαζί με τον κλάδο, χωρίς όμως να ξεφεύγει από τις θεμελιώδης αξίες της: Μεγάλη ποικιλία προϊόντων, «ανοιχτόμυαλη» προσέγγιση των πραγμάτων, γνώση και αντίληψη της αγοράς και ικανότητα να παρουσιάζει και να εκφράζει τις νέες τάσεις… Ως μια πλατφόρμα επιχειρησιακών επαφών και προώθησης των νέων προϊόντων/υπηρεσιών της αγοράς, η PETS TODAY αποτελεί καταξιωμένο σημείο αναφοράς για όλο τον κλάδο.

Πολύ περισσότερα λοιπόν από ένα απλό επαγγελματικό γεγονός, η PETS TODAY 2022 θα προσφέρει και μια νέα ματιά προοπτικής στον κλάδο, καθώς παραμένει δεσμευμένη στο να ενδυναμώνει την αγορά, καταλαβαίνει τις προσδοκίες και τις ανάγκες, τόσο των επισκεπτών, όσο και των εκθετών της, και διατηρεί ένα προβάδισμα σε σχέση με τη καθημερινότητα ώστε να ενσωματώνει νέες ιδέες και να υιοθετεί δυναμικές έννοιες.

Έτσι:
• Δεσμεύεται να τονίσει τη δημιουργικότητα
• Δεσμεύεται να αναπτύσσει όλες τις ευκαιρίες της αγοράς
• Δεσμεύεται να αντιμετωπίζει όλες τις προκλήσεις του σήμερα…

Μια ποικιλία δεσμεύσεων όπου όλες δείχνουν την διαφοροποίηση που η έκθεση PETS TODAY έχει επιτυχώς δημιουργήσει ώστε να ελκύει επαγγελματίες από όλη την Ευρώπη.

Αγαπητέ Βασίλη,

πρώτα απ όλα θέλω να σου δώσω για άλλη μια φορα συγχαρητήρια που κρατάς ακόμη τον πήχη τόσο ψηλά τόσο στην αρθρογραφία, αλλά και στα δρώμενα. Πριν δώδεκα χρόνια, τον Οκτώβριο του 2010 στο Ε.Κ.Ε.Π. τότε, κόβοντας την κορδέλα της PETS TODAY 2010 δώσαμε το στίγμα και την πορεία του κλάδου για το μέλλον εκείνο που σήμερα έγινε παρόν και όλοι κερδίσαμε: Εισαγωγείς – αντιπρόσωποι, μα και τα καταστήματα. Ποντάροντας στην εξειδίκευση και στην γνώση. Σ’ αυτήν την έκθεση, πρώτη της νέας δεκαετίας, στην PETS TODAY 2022 καλούμαστε να εργαστούμε, κρατώντας την γνώση, σε μια νέα βάση. ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ. Της εμπιστοσύνης και της βράβευσης αυτών που κρατούν Θερμοπύλες – κι αυτοί δεν είναι οι Πέρσες.

Η νέα πρόκληση και πορεία, είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Έλληνες εισαγωγείς, Ελληνικά προϊόντα και ποιότητα, Ελληνικά εξειδικευμένα καταστήματα.

Ο κλάδος μας έχει βάθος και ποιότητα και σ’ αυτό έχεις παίξει πολύ μεγάλο ρόλο και εσύ με τις εκδόσεις και τις εκθέσεις.

Βασίλη,

Στον κλάδο του PET πιστεύω ότι είσαι ο στυλοβάτης στην ανάπτυξη των καταστημάτων λιανικής και μεγάλος βοηθός στο άνοιγμα του τζίρου των αντιπροσώπων – βιοτεχνών και εισαγωγέων. Έχεις φέρει σε πέρας κάτι όχι εύκολο, και σίγουρα επώδυνο και κοστοβόρο σε πολλά επίπεδα της προσωπικής και κοινωνικής σου ζωής.

Τράβα μπροστά και ψηλότερα…

Κάθε λέξη έχει την δική της σημασία, σε σένα αξίζει η λέξη ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κι ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Με σεβασμό κι εκτίμηση,
Κανταράκιας Αναστάσιος
κι οικογένεια από Σκιάθο.

H Pets Today 2022 σας περιμένει στην Αθήνα

Η PETS TODAY 2022, αποτελεί την κορυφαία έκθεση για την αγορά των κατοικιδίων στην Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο. Είναι ένα μοναδικό γεγονός όπου οι εταιρείες εκθέτουν τα νέα προϊόντα και τις νέες πρακτικές τους, στους εμπορικούς επισκέπτες. Είναι μια εμπορική έκθεση που σφύζει από γεγονότα, προσωπικότητες του χώρου ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών, αλλά πάνω από όλα είναι μια πλατφόρμα όπου αναπτύσσονται: νέες φιλοδοξίες, νέες επαφές και νέες επιχειρήσεις.
Στο τεταμένο οικονομικό περιβάλλον των τελευταίων ετών, η PETS TODAY έχει αποδείξει την μεγάλη αντοχή της, παρέχοντας σταθερά επιτυχημένες επαφές και πραγματοποιώντας γεγονότα που έχουν αναγνωριστεί για την αξία τους από τους επισκέπτες της. Αντιμέτωποι με την νέα παγκόσμια οικονομική κατάσταση η PETS TODAY 2022 δουλεύει μαζί με τους εκθέτες ώστε να υποστηρίξει την κλαδική αγορά.

Παρόλη την σταθερή αύξηση των επισκεπτών (23%) της, η PETS TODAY 2022 αντικρίζει το μέλλον με νέες πρακτικές και κινήσεις. «Θέλουμε να είμαστε προνοητικοί και να κάνουμε το καλύτερο για τoν κλάδο μας», δηλώνει ο Βασίλης Γουλιέλμος, διοργανωτής της PETS TODAY 2022. Όπως εξηγεί, «Αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει και πολλοί μπορεί να το αμφισβητήσουν. Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι αντιμέτωποι με τις δυσκολίες της οικονομίας πρέπει να κάνουμε μια στρατηγική κίνηση. Καθώς ζούμε σε μια μεταβατική περίοδο, η έκθεση PETS TODAY 2022, πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτό και να πάρει νέα μορφή. Πρέπει να καλωσορίσει περισσότερους επισκέπτες και πρέπει να δώσει θετική πνοή στην σημερινή κατάσταση της αγοράς. Παρουσιάστε τα προϊόντα σας, βρείτε ή υποστηρίξτε τους αντιπροσώπους σας και κερδίστε από το επαγγελματικό περιβάλλον που προετοιμάζουμε για εσάς».

Μια εμπορική έκθεση που σφύζει από γεγονότα, προσωπικότητες του χώρου ανταλλαγή πληροφοριών και ιδεών, αλλά πάνω από όλα είναι μια πλατφόρμα όπου αναπτύσσονται: νέες φιλοδοξίες, νέες επαφές και νέες επιχειρήσεις

Γίνετε μέρος της PETS TODAY 2022 και δημιουργήστε μια βάση για μελλοντική επιτυχία!

«Επιπλέον, θα χαρούμε να σας συμβουλεύσουμε για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της εταιρικής σας παρουσίασης στην έκθεση. Αναμένουμε η PETS TODAY 2022 να συνεχίσει την αυξητική της πορεία, όχι μόνο όσον αφορά τους εκθέτες αλλά και τους επισκέπτες. Ως κύριο γεγονός της Ανατολικής Μεσογείου, είναι ευκαιρία για όλους τους επαγγελματίες του χώρου να παρουσιάσουν και να προωθήσουν τα προϊόντα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», προσθέτει ο Βασίλης Γουλιέλμος.
Η είσοδος στην PETS TODAY 2022 είναι δωρεάν για όλους τους επαγγελματίες αλλά απαιτείται εγγραφή. Όλα δείχνουν ότι η PETS TODAY 2022 είναι ένα έντονο γεγονός επιστρέφει με νέες φιλοδοξίες, νέες επαφές και νέες επιχειρήσεις!

Σας περιμένουμε όλους στην PETS TODAY 2022 το κορυφαίο γεγονός του κλάδου. Η έκθεση θα αποτελέσει μια μοναδική πλατφόρμα για να ανακαλύψετε τις νέες τάσεις και τις καινοτομίες της αγοράς.

H είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν αλλά απαιτείται εγγραφή.

Οι Eπαγγελματίες του κλάδου (ιδιοκτήτες & συνιδιοκτήτες pet shop, κτηνίατρoι, εκπαιδευτές, groomers, εκτροφείς, ξενοδοχεία μικρών ζώων, pet sitters, dog walkers εισαγωγείς, κατασκευαστές και οι εργαζόμενοι στις πιο πάνω επιχειρήσεις) θα πρέπει να εγγραφούν στο https://2022.petstoday.gr/el/proeggrafi-eggrafi-episkepti/

Στην PETS TODAY 2022 θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ενημερωθείτε σχετικά στο: 2022.petstoday.gr

H ταυτότητα της PETS TODAY 2022:

 • Ίδιο εκθεσιακό κέντρο
  (Metropolitan Expo)
 • Νέο Lobby
  (Κεντρική είσοδος)
 • Νέα Αίθουσα (Hall 4)
 • Ημέρες λειτουργίας:
  Παρασκευή 7/10 12:00-20:00
  Σάββατο 8/10 10:00-20:00
  Κυριακή 9/10 10:00-20:00
 • Εκπαιδευτικό σεμινάριο:
  Παρασκευή 7/10 09:30-12:30

Πριν την επίσημη έναρξη της PETS TODAY 2022 την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 (9:30-12:30) στο METROPOLITAN EXPO θα πραγματοποιηθεί:

Πως εξηγείτε το γεγονός ότι ορισμένα PET SHOP διατηρούν και αυξάνουν τους πελάτες τους ενώ άλλα παλεύουν για την επιβίωσή τους; Η WellDone M.E.Π.Ε. διοργανώνει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο λίγη ώρα πριν την έναρξη της επαγγελματικής έκθεσης PETS TODAY 2022.

Οι λόγοι και οι τεχνικές αύξησης των πωλήσεων και διατήρησης των πελατών, αναλύονται σε ένα 3ωρο σεμινάριο που θα διεξαχθεί το πρωί της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου 2022, από τις 9:30 έως τις 12:30, πριν την επίσημη έναρξη της PETS TODAY 2022, σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στον εκθεσιακό χώρο του METROPOLITAN EXPO

H WELL DONE Μ.Ε.Π.Ε διοργανώτρια εταιρία της PETS TODAY 2022, στα πλαίσια της πολιτικής της για την υποστήριξη των εκθετών αλλά και των εξειδικευμένων PET SHOP να βελτιώνουν τις πωλήσεις τους, οργανώνει το επιτυχημένο και πλέον διαδεδομένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα NEUROSALES.

Ομιλητής είναι ο σύμβουλος πωλήσεων κ. Δημήτρης Βέργας, ειδικός σε θέματα πωλήσεων προϊόντων και υπηρεσιών για ζώα συντροφιάς.

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο αφορά Ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε PET SHOP αλλά και σε εταιρίες Χονδρικής προϊόντων για μικρά ζώα.

Θεματολογία
• Στρατηγικές διαφοροποίησης καταστημάτων Pet Shop
• Διαχείριση Πελατών
• Πως επιλέγουν οι πελάτες κατάστημα και προϊόντα
• Πως υποδεχόμαστε τους πελάτες
• Πως κάνουμε παρουσίαση των προϊόντων και των υπηρεσιών
• Πως κάνουμε συμπληρωματικές πωλήσεις
• Εκφράσεις που πουλάνε
• Πως διατηρούμε επαφή με τους πελάτες
• Οργάνωση χώρων (merchandising)

Οι σημερινοί καταναλωτές τα θέλουν όλα: εύκολες αγορές, απεριόριστη επιλογή, αξεπέραστη άνεση, εξατομικευμένη εξυπηρέτηση και αναμφισβήτητη αξία. Το ζητούν από τα εμπορικά σήματα (Brands) τα οποία αγοράζουν, αλλά και από τα οπτικά καταστήματα και τους ειδικούς της όρασης που εμπιστεύονται. Οι κανόνες της συμπεριφοράς του καταναλωτή έχουν αλλάξει και οι
ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στα εξειδικευμένα καταστήματα πρέπει να “ξεκλειδώσουν” τα νέα δεδομένα. Ταυτόχρονα, η ανάπτυξη της τεχνολογίας προσφέρει “έξυπνα” εργαλεία και τεχνικές που δίνουν λύσεις.

Τί είναι οι νευροπωλήσεις;

Η εφαρμογή των επιστημονικών αρχών της νευροφυσιολογίας, της επιστήμης που ασχολείται με τον ανθρώπινο εγκέφαλο, στις πωλήσεις και στην εξυπηρέτηση πελατών.
Τα τελευταία έτη, η επιστήμη της νευροψυχολογίας, έχοντας στη διάθεσή της μηχανήματα μελέτης του εγκεφάλου μας, έχει αποκωδικοποιήσει και αποκαλύψει κάποιες από τις άπειρες και περίπλοκες λειτουργίες του μυαλού μας βοηθώντας μας να κατανοήσουμε καλύτερα τον κόσμο τον οποίο βιώνουμε. Όπως για παράδειγμα ακόμα και το οικονομικό μοντέλο που επικρατούσε βασιζόταν στο αξίωμα ότι οι άνθρωποι συμπεριφέρονται με έναν προβλέψιμο, λογικό τρόπο. Όμως, έχει γίνει πλέον αντιληπτή η τεράστια επιρροή που ασκούν τα συναισθήματά μας πάνω σε κάθε απόφαση που λαμβάνουμε. Έχει πλέον αναπτυχθεί από τα εγκυρότερα Πανεπιστήμια του κόσμου, ο κλάδος της νευροοικονομίας (neuro-economics), η μελέτη δηλαδή του τρόπου με τον οποίο ο εγκέφαλός μας λαμβάνει οικονομικές αποφάσεις. Υπάρχουν εκτεταμένες μελέτες στον τρόπο με τον οποίο τα συναισθήματα όπως η γεναιοδωρία, η απληστία, ο φόβος και η ευζωϊα.

Οι πωλήσεις και η εξυπηρέτηση πελατών, επηρεάζoνται σφόδρα από τις αρχές λειτουργίας του εγκεφάλου.

Τα νέα αυτά δεδομένα, τις περισσότερες φορές, καταρρίπτουν πολλά από τα υφιστάμενα «αξιώματα» και πρακτικές της καθημερινότητάς μας και κατ’ επέκταση και των πολλών πρακτικών που χρησιμοποιούσαν οι επιχειρήσεις στην προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους. Αρκεί να θυμηθούμε τις περίφημες ταμπέλες «ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ» που υπήρχαν σε πάρα πολλά καταστήματα, που όπως αποδεικνύεται σήμερα, ήταν καταστροφικές για τις πωλήσεις των προϊόντων.

Που και Πότε θα Πραγματοποιηθεί;

Tην Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 9:30 – 12:30 στο Metropolitan Expo.

Σε ποιούς απευθύνεται;

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο αφορά Ιδιοκτήτες και εργαζόμενους σε PET SHOPS, κτηνιατρεία αλλά και στα τμήματα πωλήσεων των εισαγωγικών εταιρειών προϊόντων για μικρά ζώα.

Θα λάβω βεβαίωση συμμετοχής;

Ναι. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις συμμετοχής και εκπαιδευτικό υλικό (υλικό που θα παρουσιαστεί, επιλεγμένα άρθρα καθώς και προτεινόμενα link για περαιτέρω πληροφόρηση)

Ποιό είναι το Κόστος Συμμετοχής;

Το κόστος συμμετοχής στην ημερίδα είναι 75 ευρώ το άτομο πλέον ΦΠΑ.
Ειδική τιμή για εκθέτες και προσκεκλημένους επαγγελματίες από εκθέτες της PETS TODAY 25 ευρώ το άτομο πλέον ΦΠΑ.

Πώς μπορώ να δηλώσω συμμετοχή;

Στην ιστοσελίδα της PETS TODAY 2022
https://2022.petstoday.gr/el/ekpaideutiko-seminario/

Δημήτρης Βέργας
O Δημήτρης Βέργας είναι ειδικός Πωλήσεων και Εξυπηρέτησης πελατών. Αν και ξεκίνησε τις σπουδές στην Διοίκηση Επιχειρήσεων συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ποιότητα και κατέληξε στην Νευροφυσιολογία Πωλήσεων. Στα πλαίσια αυτά, και μετά από περισσότερα από 23 έτη ως εκπαιδευτής και σύμβουλος, ανέπτυξε την μεθοδολογία της Νευροποιότητας (Neuroquality) και των Νευροπωλήσεων (Neurosales) ως ένα συνδυασμός της ποιότητας εξυπηρέτησης και της νευροφυσιολογίας.
Η μεθοδολογία NeuroSales/NeuroQuality αποτελεί την πρακτική εφαρμογή των επιστημονικών ανακαλύψεων που σχετίζονται με τον Ανθρώπινο Εγκέφαλο στις πωλήσεις, στην εξυπηρέτηση και γενικότερα στην επαφή με τους πελάτες. Το πρόγραμμα NeuroSales/NeuroQuality εφαρμόζεται ήδη για περισσότερα από 13 έτη σε εταιρείες με δίκτυο καταστημάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι σύμβουλος πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών σε μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις στους περισσότερους κλάδους της οικονομίας. Έχει εργαστεί στον τομέα των πωλήσεων και της εξυπηρέτησης πελατών για περισσότερα από 20 χρόνια και έχει συνεργαστεί με Ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις όπως Winbank, Alpha Bank, X-Treme Stores, Volterra, Mercedes Benz Hellas, Cosmocar, Euromedica, Sarakakis, Elounda Residence,Ομιλος Ακμη, Fiat Group, Aβ Βασιλοπουλος, Σκλαβενίτης, Γρηγόρης Μικρογεύματα, Everest, Goody’s, Swissfarma, Datcom. Είναι εισηγητής σε θέματα πωλήσεων, διαχείρισης σχέσεων με πελάτες και εξυπηρέτησης πελατών.

Oι εταιρείες που έχουν δηλώσει συμμετοχή μέχρι σήμερα, με αλφαβητική σειρά είναι:

A & D TRIANTAFYLLOU S.A. Α12
ACTION LAB Γ4a
ADP TRADE Γ15
AELLIS Α13
AFFITINY B4
AMAZING PETS Γ5a
ANICELL Γ7a
ANIMAGROOM –ZOUMPOULIDIS LYKOURGOS Α10
ARGOS PET FOODS A20
ASTRON PET DIVISION B11, Γ12
ASTERIS GROUP Γ5b
BARF FOOD Α14a
BARK N WAG B15
BIOBITES Α4b
BIOVET Γ13
COSMOS PET SUPPLIES Ltd. A11
CULPRET Ltd. A9, B10
DOCA PET Ltd. Α16
DONALD SA Β5, Γ6
ESSENTIAL FOODS Α4a
FARMA – SIGIRIDOU IRENE Α24
FARMINA HELLAS Α8
FETCH EAT Γ4b
FISH4DOGS B7
FUNKY PET B14
GRANATA PET Γ14
GREEK CORAL FISH A18
HAPPY DOG SA A7
IKAROS PET Γ8
KLOUVOTECHNIKI – PAPADAKOS C. – VOUDOURIS S. Β8, Β9
LYDIA Ltd. A1, A6
MANESSIOTIS N.Th. & SON. S.A. Α2
NATURRE’S FOOD Γ3
OASIS AQUA & PET – MARIOS DIMITROPOULOS B1, B2, Γ1, Γ2
OMEGA S.A. Α22
PERFECT PET Α3, Β6
PET LEADER A14b
PET SUPERMARKET Γ7b
PETLINE S.A. Γ9, Γ10
REAL PET Γ17
ROYAL CANIN A5
STAC Α8a
ΤΕCHNOPET B3
TILOC PET SUPPLIES Γ11
TROPICAL WATERS B12
TSOMPARIS Γ16
VENIZELOS COSMOS B13