Η ΛΥΔΙΑ ΕΠΕ γιορτάζει τα 49α γενέθλιά της

Δελτίο Τύπου: Λυδία ΕΠΕ

Έχοντας ιδρυθεί το 1974 από τους αδερφούς Νίκο και Γιώργο Ξύδη, η Λυδία αποτελεί την πρώτη εταιρία που δραστηριοποιήθηκε στον τομέα του pet care στην Ελλάδα και θεωρείται από την ίδρυσή της ως ένας πρωτοπόρος της αγοράς.

Σήμερα τα ηνία της εταιρίας έχει αναλάβει η επομένη γενιά, με την Μυρτώ και τον Αχιλλέα Ξύδη να οδηγούν την εταιρία στα επόμενα βήματά της.

Στην 49χρονη πορεία της η Λυδία ΕΠΕ υπήρξε ο αποκλειστικός διανομέας πολλών γνωστών μαρκών και έπαιξε σημαντικό στην εγκαθίδρυσή τους στην ελληνική αγορά. Αυτή τη στιγμή εκπροσωπεί περισσότερες από 35 μάρκες στην αγορά της Ελλάδας και Κύπρου καλύπτοντας το 90% των αναγκών ενός pet shop.

Ο κυριότερος παράγοντας επιτυχίας είναι το εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων και διανομής που αυτή τη στιγμή έχει
παρουσία στο 85% του καταστημάτων του καναλιού των pet shop
και έχει ένα από τα υψηλότερα μερίδια στον
τομέα των premium και super premium προϊόντων. Επιπλέον, η Λυδία δραστηριοποιείται στο κτηνιατρικό κανάλι παρέχοντας κτηνιατρικά και άλλα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης, μέσω συνεργασιών υποδιανομής και απευθείας πωλήσεων. Παράλληλα, η Λυδία έχει ένα εκτεταμένο κανάλι πώλησης σε κτηνιατρεία, pet grooming, εκτροφείς, ερευνητικά κέντρα και πάρκα ζώων.

Οδεύοντας προς το πρώτο μισό αιώνα της, η Λυδία ακολουθεί ένα πλάνο για να συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία των τελευταίων ετών. Έχοντας ενισχύσει την εμπορική της λειτουργία με την προσθήκη έμπειρων στελεχών, δυναμώνει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στην αγορά.

Υποστηρίζει δυναμικά τους συνεργάτες της με προϊόντα, λύσεις και εργαλεία για την επιχείρηση τους, δημιουργώντας μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης. Τέλος παρακολουθεί στενά τις τάσεις τις αγοράς και εστιάζει στο διαδικτυακό κανάλι πωλήσεων, προσφέροντας ψηφιακά υλικά και εργαλεία για την αποτελεσματική παρουσίαση και προώθηση των προϊόντων.