Η ΛΥΔΙΑ ΕΠΕ γιορτάζει τα 48α γενέθλιά της

Έχοντας ιδρυθεί το 1974 από τους αδερφούς Νίκο και Γιώργο Ξύδη, η Λυδία αποτελεί την πρώτη εταιρία που δραστηριοποιήθηκε στον τοµέα του pet care στην Ελλάδα και θεωρείται από την ίδρυσή της ως ένας πρωτοπόρος της αγοράς.

Σήµερα τα ηνία της εταιρίας έχει αναλάβει η εποµένη γενιά, µε την Μυρτώ και τον Αχιλλέα Ξύδη να οδηγούν την εταιρία στα επόµενα βήµατά της.
Στην 48χρονη πορεία της η Λυδία ΕΠΕ υπήρξε ο αποκλειστικός διανοµέας πολλών γνωστών µαρκών και έπαιξε σηµαντικό στην εγκαθίδρυσή τους στην ελληνική αγορά. Αυτή τη στιγµή εκπροσωπεί περισσότερες από 35 µάρκες στην αγορά της Ελλάδας και Κύπρου καλύπτοντας το 90% των αναγκών ενός pet shop.
Ο κυριότερος παράγοντας επιτυχίας είναι το εκτεταµένο δίκτυο πωλήσεων και διανοµής που αυτή τη στιγµή έχει παρουσία στο 85% του καταστηµάτων του καναλιού των pet shop και έχει ένα από τα υψηλότερα µερίδια στον τοµέα των premium και super premium προϊόντων. Επιπλέον, η Λυδία δραστηριοποιείται στο κτηνιατρικό κανάλι παρέχοντας κτηνιατρικά και άλλα προϊόντα υγειονοµικής περίθαλψης, µέσω συνεργασιών υποδιανοµής και απευθείας πωλήσεων. Παράλληλα, η Λυδία έχει ένα εκτεταµένο κανάλι πώλησης σε κτηνιατρεία, pet grooming, εκτροφείς, ερευνητικά κέντρα και πάρκα ζώων.
Οδεύοντας προς το πρώτο µισό αιώνα της, η Λυδία ακολουθεί ένα πλάνο για να συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία των τελευταίων ετών. Έχοντας ενισχύσει την εµπορική της λειτουργία µε την προσθήκη έµπειρων στελεχών, δυναµώνει ακόµη περισσότερο την παρουσία της στην αγορά.
Υποστηρίζει δυναµικά τους συνεργάτες της µε προϊόντα, λύσεις και εργαλεία για την επιχείρηση τους, δηµιουργώντας µακροχρόνιες σχέσεις εµπιστοσύνης. Τέλος παρακολουθεί στενά τις τάσεις τις αγοράς και εστιάζει στο διαδικτυακό κανάλι πωλήσεων, προσφέροντας ψηφιακά υλικά και εργαλεία για την αποτελεσµατική παρουσίαση και προώθηση των προϊόντων.