1ο Συμπόσιο Ιατρικής της Γάτας

27 & 28 ΜΑΪΟΥ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Συμπόσιο Ιατρικής της Γάτας που διοργάνωσαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία (ΕΚΕ) και η Ομάδα Ιατρικής της Γάτας με έγκριτους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ιατρική και η υγεία της γάτας αποτελεί τα τελευταία χρόνια το επίκεντρο της ιατρικής των ζώων συντροφιάς και εξελίσσεται ραγδαία. Συντονισμένη με την παγκόσμια ανάπτυξη του κλάδου αυτού, η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία (ΕΚΕ) και η Ομάδα Ιατρικής της Γάτας διοργάνωσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα συνέδριο αποκλειστικά για γάτες με έγκριτους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Harriet Syme, Παναγιώτης Ξενούλης, Μαρία Λυράκη, Ευγενία Φλουράκη). Στόχος είναι να καθιερωθεί το συνέδριο αυτό και να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συνέδρων και ομιλητών.

Eπιστημονικές διημερίδες
από την ΕΛΕΚΖΣ στην
Ελληνική περιφέρεια το 2023

To 2023, η ΕΛΕΚΖΣ συνεχίζει τις επιστημονικές διημερίδες στην Ελληνική περιφέρεια με θέμα την Καρδιολογία του σκύλου και της γάτας. Η διημερίδα μας θα ταξιδέψει στη Λευκάδα (13 & 14 Μαΐου 2023, ξενοδοχείο Ionian Blue – www.ionianblue.gr) και στο Ηράκλειο (23 & 24 Σεπ 2023, Ξενοδοχείο AquilaAtlantis – www.aquilahotels.com).
Το επιστημονικό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να καλύπτει τα κυριότερα τρέχοντα θέματα της καρδιολογίας του σκύλου και της γάτας, ενώ μεγάλο τμήμα του θα βασιστεί στη διαδραστική παρουσίαση κλινικών περιστατικών. Η δομή της διημερίδας επιτρέπει την εκπαίδευση περιορισμένου αριθμού κτηνιάτρων, έτσι οι εγγραφές θα περιοριστούν στα 50 άτομα ανά διημερίδα.