Kωνσταντίνα Παπαδοπουλου: Country Manager της Farmina Hellas

Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια για την ιστορία και τη φιλοσοφία της Farmina; Πώς έχει εξελιχθεί η εταιρεία σας τα τελευταία χρόνια;

Η Farmina ιδρύθηκε στην Ιταλία πριν από πάνω από 50 χρόνια με στόχο την παραγωγή τροφών υψηλής ποιότητας για κατοικίδια. Από την αρχή, η φιλοσοφία μας ήταν να συνδυάσουμε τη φύση με την επιστήμη, επιδιώκοντας να προσφέρουμε προϊόντα που προάγουν την υγεία και την ευημερία των τετράποδων φίλων μας. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε επενδύσει σε έρευνα και καινοτομία για να βελτιώσουμε συνεχώς τις συνταγές μας, χρησιμοποιώντας εξελιγμένες τεχνολογίες και φυσικά συστατικά. Η ανάπτυξή μας περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων σειρών προϊόντων που καλύπτουν τις πιο εξειδικευμένες ανάγκες των κατοικίδιων, όπως η σειρά Vet Life για κτηνιατρική διατροφή.

Από πέρυσι έχουμε δει και πολλές αλλαγές για τη Farmina στην Ελλάδα συγκεκριμένα. Μπορείτε να μας δώσετε περισσότερες λεπτομέρειες;

Ακριβώς! Το 2023 σηματοδότησε μια σημαντική εξέλιξη για τη Farmina στην Ελλάδα με την ίδρυση του νέου παραρτήματος της εταιρίας. Ενώ η Farmina είχε ήδη μια επιτυχημένη πολύχρονη παρουσία στην ελληνική αγορά μέσω του αποκλειστικού διανομέα, η απόφαση να ανοίξουμε το ελληνικό μας παράρτημα προήλθε από την επιθυμία μας να ενισχύσουμε την ανάπτυξή μας μέσω νέων και ήδη εδραιωμένων συνεργασιών. Επιπλέον, μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, λανσάραμε τέσσερις νέες σειρές N&D (Tropical, Spirulina, White και Brown), επεκτείνοντας την γκάμα μας και προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους πελάτες μας. Η χαρά μας ολοκληρώθηκε με τη βράβευση της Farmina και των προϊόντων μας στα Pet Awards 2024, όπου καταφέραμε να αποσπάσουμε συνολικά εννέα βραβεία. Αυτή η βράβευση ενισχύει τη δέσμευσή μας για συνεχή βελτίωση και επιβεβαιώνει τη στήριξη που έχουμε από τους συνεργάτες και τους καταναλωτές μας.

Πώς η φιλοσοφία “Happy Pet, Happy You” επηρεάζει την προσέγγισή σας στην ανάπτυξη και παραγωγή τροφών για κατοικίδια;

Η φιλοσοφία μας ‘Happy Pet, Happy You’ είναι το κεντρικό μας δόγμα και καθοδηγεί κάθε πτυχή της ανάπτυξης και παραγωγής των τροφών μας. Άλλωστε η Farmina προσδιορίζεται ως εταιρία pet care και όχι απλά ως pet food. Πιστεύουμε ότι η ευημερία των κατοικίδιων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευτυχία των κηδεμόνων τους. Αυτό σημαίνει ότι αναπτύσσουμε προϊόντα που όχι μόνο καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες των κατοικιδίων, αλλά και ενισχύουν τη σχέση τους με τους κηδεμόνες τους. Εστιάζουμε σε υψηλής ποιότητας, φυσικά συστατικά που προάγουν την υγεία και τη ζωτικότητα των κατοικίδιων, εξασφαλίζοντας ότι οι τροφές μας είναι τόσο θρεπτικές όσο και απολαυστικές. Αυτή η προσέγγιση μας βοηθά να οικοδομήσουμε μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας, γνωρίζοντας ότι παρέχουμε κάτι που πραγματικά κάνει τη διαφορά στην ποιότητα ζωής των κατοικίδιων.

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των σειρών N&D και Vet Life; Πώς διαφοροποιούνται από άλλες επιλογές στην αγορά;

Η σειρά N&D (Natural & Delicious) ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά συστατικά και πρωτεΐνη ζωικής προέλευσης, με ποσοστά έως και 98%. Περιλαμβάνει επιλογές Grain Free και Low Grain με επιλεγμένα δημητριακά, οι οποίες εξασφαλίζουν εξαιρετική γευστικότητα και αυξημένη πεπτικότητα, ενώ διατηρούν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και είναι πλούσιες σε φυσικά αντιοξειδωτικά. Αυτό την καθιστά ιδανική για την πλήρη κάλυψη των διατροφικών αναγκών των σκύλων και των γατών σε όλα τα στάδια της ζωής τους.

Η σειρά Vet Life είναι η πρώτη κτηνιατρική σειρά με αποκλειστικά φυσικά συστατικά. Ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες επιστημονικές έρευνες και είναι σχεδιασμένη για να καλύπτει τις ειδικές διατροφικές ανάγκες που προκύπτουν από κτηνιατρικές καταστάσεις, όπως παθήσεις του πεπτικού συστήματος, του δέρματος ή του ουροποιητικού συστήματος. Η διαφοροποίηση αυτών των σειρών από άλλες επιλογές στην αγορά έγκειται στην υψηλή ποιότητα των συστατικών και στην εξατομικευμένη προσέγγιση που προσφέρουμε για κάθε ανάγκη.

Ποιες είναι οι τάσεις της αγοράς τροφών για κατοικίδια που παρατηρείτε αυτή τη στιγμή;

Αυτή τη στιγμή, παρατηρούμε πολλές ενδιαφέρουσες τάσεις στην αγορά τροφών για κατοικίδια. Μια από τις κυριότερες τάσεις είναι η αυξανόμενη ζήτηση για φυσικά και οργανικά συστατικά. Οι κηδεμόνες κατοικίδιων γίνονται ολοένα και πιο συνειδητοί σχετικά με τις διατροφικές επιλογές των ζώων τους και προτιμούν προϊόντα που δεν περιέχουν τεχνητά πρόσθετα και συντηρητικά. Επίσης, υπάρχει μια στροφή προς τροφές που καλύπτουν ειδικές διατροφικές ανάγκες και παθολογίες, είτε πρόκειται για κλινικές δίαιτες, είτε για λειτουργικές δίαιτες συντήρησης. Η πρόληψη είναι το κλειδί για την υγεία των κατοικίδιων και οι κηδεμόνες γίνονται όλο και πιο ευαισθητοποιημένοι σε αυτό.

Πώς η Farmina προσαρμόζει τη στρατηγική της για να ανταγωνίζεται στη διεθνή αγορά;

Καταρχάς, εστιάζουμε στην καινοτομία και την ποιότητα των προϊόντων μας, συνεχώς αναπτύσσοντας νέες σειρές που ανταγωνίζονται με τις πιο σύγχρονες τάσεις και απαιτήσεις της αγοράς. Επενδύουμε σε διεθνή έρευνα και ανάπτυξη για να διασφαλίσουμε ότι οι συνταγές μας ανταγωνίζονται στις διεθνείς αγορές. Επιπλέον, διασφαλίζουμε ότι η υποστήριξη πελατών μας είναι η καλύτερη δυνατή, ώστε να μπορέσουμε να ανταγωνιζόμαστε αποτελεσματικά και να χτίσουμε ισχυρές σχέσεις με τους συνεργάτες και τους καταναλωτές μας σε κάθε γωνιά του κόσμου.
Έχουμε αναπτύξει ειδικά προγράμματα για τους επαγγελματίες του χώρου, όπως είναι οι κτηνίατροι kαι οι groomers, μέσα από το οποία δίνεται η δυνατότητα συνταγογράφησης αλλά και ειδικά προνόμια τόσο σε αυτούς, όσο και στους πελάτες τους. Επίσης, μέσα από το Farmina Pet Care Program μπορούμε να βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε κηδεμόνα και το κατοικίδιό του.

Πώς το Pet Care Program της Farmina ενσωματώνεται στην γενική φιλοσοφία της εταιρείας για την ευημερία των κατοικίδιων;

Το Pet Care Program της Farmina είναι η ουσία της φιλοσοφίας μας ‘Happy Pet, Happy You‘. Ένα πρόγραμμα, που αναπτύχθηκε από κτηνιάτρους και διατροφολόγους, επικεντρώνεται στην παρακολούθηση πέντε βασικών παραμέτρων υγείας – η σωματική κατάσταση, η πρόσληψη νερού, το pH του ουροποιητικού, ο έλεγχος υγείας και το δυναμικό διατροφικό πλάνο – για την πρόληψη και την έγκαιρη ανίχνευση προβλημάτων υγείας. Αυτό το πρόγραμμα ενσωματώνεται πλήρως στη φιλοσοφία μας, παρέχοντας στους κηδεμόνες των κατοικίδιων τα εργαλεία που χρειάζονται μαζί με δωρεάν τακτική επικοινωνία από τους Διατροφικούς Συμβούλους Farmina, που παρέχουν εξατομικευμένες συμβουλές και διατροφικά πλάνα, για να διασφαλίσουν τη συνολική ευημερία των τετράποδων φίλων τους.

Τι μας ετοιμάζει η Farmina για το επόμενο διάστημα;

Έχουμε πολλά σχέδια για το μέλλον, η Farmina συνεχίζει την επένδυση στην έρευνα και την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και σύντομα θα έχουμε και νέα προϊόντα διαθέσιμα και στην Ελληνική αγορά.